Ugrás a tartalomra

Magyarországnak minden éremből van egy a birkózó-világbajnokságon

2018.10.27
16:53
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Bácsi Péter szerezte meg Magyarország első aranyérmét a budapesti birkózó világbajnokságon. A házigazdának már minden éremből van egy. Estére Szerbiának is meglesz az első érem.

Bácsi Péter második világbajnoki aranyérméért lépett szőnyegre a török Emrah Kus ellen 82 kilogrammos kategóriában. A 35 éves magyar birkózó nagyot küzdött, hiszen 3:0-ás hátrányból fordította meg a mérkőzést és a 2014-es táskenti VB után másodszor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, ezúttal hazai közönség előtt.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Hasonlóra készült Korpási is a 72 kilogrammos súlycsoportban a német Frenk Staebler ellen. A magyar versenyzőnek nem sikerült megszerezni második VB-aranyát, mivel a német 2:1 arányban legyőzte. Staebler az utóbbi négy VB-n harmadik aranyérmét nyerte.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Szerbiának is meglesz az első érme ma, és lehet, hogy a második is. A 67 kilogrammos súlycsoport fináléjában Davor Stefanek az orosz Ártem Szurkovval küzd az aranyérmeért, Frísz Krisztián pedig a 60 kilogrammos súlycsoportban a bronzért.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

A szombati versenynapon a 77 kilogrammos súlycsoportban Nemes Viktort a nyolcaddöntőben legyőzte az orosz Csekirkin. A zentai birkózó a vigaszágon még játékban maradhat, amennyiben az orosz bejut a döntőbe.

A hazai közönség előtt birkózó Lőrincz Tamás kiválóan teljesített és bekerült a legjobb négy közé. A szerb színekben küzdő Mihail Kadzsaja is ott van a legjobb négy között a 97 kilogrammos kategóriában.

birkózó világbajnokság
Budapest
Stefanek
Frísz Krisztián
Nemes Viktor

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.