Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jon Super

Már hivatalos: Létrehozzák az Európai Szuperligát

2021.04.19
09:27
Forrás
B92, index.hu
A nagy klubok elhagynák az UEFA sorozatait.

Tizenkét nagy európai labdarúgó csapat úgy döntött, új versenyt hoz létre: az Európai Szuperligát. A megállapodás már hivatalos, és a következő alapító együttesek között született meg: Juventus, Milan, Arsenal, Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Inter, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham. Az Európai Szuperliga költségvetése 5,2 milliárd euró lesz. 16 alapcsapattal és 4, selejtezőből bejutóval működne. Két tízcsapatos csoporttal kezdődne a torna, ezekből 4-4 jutna be a rájátszásba.

A legnagyobb európai csapatok önálló bajnokságának életre hívása egyszersmind azt is jelenti, hogy ezek a klubok elhagynák az Európai Labdarúgó-szövetség égisze alá tartozó sorozatokat.

szuperliga
UEFA
Bajnokok Ligája

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.