Ugrás a tartalomra

Már nem Dárdai Pál a Hertha BSC vezetőedzője

2021.11.29
13:03
Forrás
Pannon RTV
Ezt a Bundesligában 14. helyen álló berlini klub a hivatalos honlapján jelentette be. Az együttes irányítását az idény végéig Tayfun Korkut vette át.

A 45 éves magyar szakember - a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya - januárban ült le másodszor a gárda kispadjára, miután 2015 és 2019 között már irányította az első csapatot. A szezon végén sikerült kiharcolnia az együttessel a bennmaradást.

Az utóbbi négy bajnokiján nyeretlen Hertha 13 forduló után 14 ponttal a 14. helyen áll a Bundesligában. Arról nincs hír a Hertha honlapján, hogy Dárdai Pál továbbra is a klub alkalmazásában marad-e és visszatér-e a korosztályos együttesekhez. Sajtóhírek szerint a menesztés hátterében a gyenge szereplés mellett az is állhat, hogy Dárdai több játékossal is összeszólalkozott a klubban, amiért ők nem a megbeszéltek szerint teljesítettek az edzéseken.

A Hertha nem teljesít jól az idény során, a sikertelenség okozta rossz hangulatnak pedig egy látható jele volt az, amikor októberben Dárdai Pál és Kevin-Prince Boateng összetűzött egymással az egyik tréning során. Az edző és a játékos utólag megbeszélte egymással és lezárta az esetet – ezúttal viszont újabb konfliktus adódott a Hertha edzőközpontjában. A Bild beszámolója szerint a szerdai edzésen Dárdai Pál keményen hangot adott annak, hogy véleménye szerint a csapat német utánpótlás-válogatott hátvédje, Jordan Torunarigha napok óta nem dolgozik megfelelő intenzitással. A német lap úgy tudja, a magyar vezetőedző utasításokat adott egy gyakorlathoz, amelyeket játékosa nem tartott be.

"Szeretnénk köszönetet mondani Dárdai Pálnak a munkájáért. Az előző szezonban nehéz helyzetben vette át a csapat irányítását, és kihívásokkal teli körülmények között tartotta benn a gárdát az első osztályban" - mondta a váltással kapcsolatban Fredi Bobic, az egyesület sportigazgatója. "Tayfun Korkut kinevezésével szeretnénk elérni, hogy a csapat új impulzusokat kapjon. Tayfun a múltban már bebizonyította, hogy nemcsak stabilizálni tud egy együttest, hanem aprólékos és szenvedélyes munkájával fejleszteni is".

A 47 éves, Stuttgartban született török szakember játékospályafutása során a Stuttgarter Kickersben, a Fenerbahcében, a Real Sociedadban, az Espanyolban, a Besiktasban és a Genclerbirligiben szerepelt. Középpályásként 42-szer lépett pályára a török válogatottban, edzői karrierjét pedig az utánpótlásban kezdte. A Real Sociedadnál, a Hoffenheimnél és a VfB Stuttgartnál töltött időszak után 2012-től a török válogatott másodedzője lett, majd 2014-től a Hannover 96 együttesét irányította, ezután következett az 1. FC Kaiserslautern, a Bayer Leverkusen, a VfB Stuttgart, most pedig a Hertha BSC.

Dárdai Pál
Hertha BSC

Most

15:56

Adománydobozt, mobiltelefont is loptak

A szabadkai rendőrkapitányság munkatársai a zombori rendőrséggel együttműködve letartóztatták a 2001-es születésű szabadkai V.P.-t és az 1995-ben született Apatin környéki N.M.-et, minősített lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.
14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.