Ugrás a tartalomra

Maratonhajtással ért véget a szerbiai fogathajtó bajnokság

2018.10.21
15:15
2018.10.21
16:19
Forrás
Pannon RTV
Idén is maratonhajtással fejeződött a szerbiai fogathajtó bajnokság. A versenyt a Kelebiai Ménes pályáján tartották meg, amelyen idén 4 fogathajtó mérte össze tudását.

A maratonhajtás a fogathajtó verseny legnehezebb versenyszáma. Külön szabályok vannak, mint például az első 4500 méteres szakaszt nem tehetik meg 16 perc alatt, de 18 perc felett sem. Miután célba érnek az állatorvos felméri a lovak állapotát, majd 10 perc séta után következik a 6800 méter hosszú akadálypálya, amelyet a versenyzők 26 és 28 perc között kell, hogy megtegyenek. A záróforduló után az idei fogathajtó bajnokot is felavatták, aki idén a kucorai Vezír Lovasklubot képviselte a versenyen.

Milan Gaković, versenyző, Vezír Lovasklub, Kucora: „A maraton az a versenyszám, amely a legtöbb felkészülést igényli. A lovaknak sokat kell dolgozniuk. Valójában minden nap edzenek, lehet naponta két részre is osztani az edzést, vagy naponta csak egyszer. Nem egy táblázat szerint, hanem a ló ahogyan érzi, mennyi kell neki. A lónak nagyon felkészültnek kell lennie, hogy indulni tudjon ebben a versenyágban.”

fogathajtó bajnokság
maratonhajtás
Milan Gaković

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.