Ugrás a tartalomra

Megérkezett Dél-Amerikába a Saghmeister-csapat

2018.01.03
01:23
2018.01.03
08:06
Forrás
Pannon RTV
Közel 20 órányi utazás után megérkezett Limába Saghmeister Gábor és csapata. Peru fővárosában a jubiláris 40. Dakar-rali rajtjára készülnek.

A 450 köbcentiméteres KTM motor műszaki átvételét csütörtökön ejtik meg, azután pedig a rajtra összpontosít a szabadkai versenyző és csapattársai. Saghmeister Gábor és csapata Belgrádon és Rómán keresztül érkezett Madridba, ahol csatlakozott hozzájuk Dési János is. Az érkezést követő első két nap az új éghajlathoz való alkalmazkodásról szól, Dél-Amerikában ugyanis megkezdődött a nyár, az érkezéskor 20 Celsius fok felett volt a hőmérséklet.

Dési megfázva érkezett, így ő minden erejével egészségi állapotának javítására összpontosít, hogy hatodszor is rajthoz állhasson a világ legnehezebb raliversenyén. A 40. Dakar, amelyet tizedszer rendeznek meg Dél-Amerikában, január hatodikán rajtol Limából, majd Bolívián keresztül az argentínai Cordobában ér véget január 20-án.

 

Saghmeister Gábor az idén is a romániai Autonet csapatban versenyez, aminek tagjai már mind Liában vannak. Elsőnek Gyenes Emanuel és Horváth Lajos Laller érkezett meg, ők vették át a motorokat – a szerelőkkel együtt – a limai kikötőben. A szabadkai és a budapesti versenyzővel egyszerre érkezett Sam Sunderland is, aki a címvédő a motorosok versenyében, valamint Laila Sainz, a leggyorsabb női motoros.

Saghmeister Gábor
Dakar-rali

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.