Ugrás a tartalomra
Pixabay/jorono

Mégis indulhat a Manchester City a Bajnokok Ligájában

2020-07-13
13:15
2020-07-13
13:30
Forrás
nemzetisport.hu
A nemzetközi Sportdöntőbíróság ítélete eltörölte a következő két szezonból való kizárást.

Az angol klubot az UEFA februárban pénzügyi szabálytalanságok miatt zárta ki a 2020–2021-es és a 2021–2022-es nemzetközi klubszezonból. Az indoklás szerint a City 2012 és 2016 között megsértette azt az alapelvet, hogy egyik egyesület sem költhet többet, mint amennyi a bevétele, ráadásul a szabálysértés mellett nem működött együtt a kivizsgálás során. Az angol klub nem sokkal a döntés után jelezte, él a fellebbezés jogával, és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult. A CAS ma ítéletet hirdetett: helyt adott a Manchester City fellebbezésének, így az angol klub ott lehet a Bajnokok Ligájában a következő két évadban is, ráadásul az UEFA által kiszabott 30 millió eurós büntetést harmadára, 10 millió euróra csökkentették. A Sportdöntőbíróság honlapján megjelent közlemény szerint az UEFA Pénzügyi Ellenőrző Testülete által felhozott vádak legtöbbje alaptalan vagy már elévült.

labdarúgás
foci
Manchester City
Bajnokok Ligája
kizárás
fellebbezés

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.