Ugrás a tartalomra

Megkezdték az edzéseket az adai kézisek

2021.01.04
15:06
2021.01.04
16:32
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány idején sem pihennek az adai kézilabdázók. Az ünnepek alatti szünetet követően megkezdődött a felkészülés az idény folytatására. Stábunk a női utánpótláscsapat edzésén forgatott.

Az Adai Kézilabda Klub nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. A fiatalok heti 3-4 alkalommal edzenek.

Rákos Zsuzsa, utánpótlásedző, Halász József NKK, Ada: „A szövetség által kiírt korosztályoknál mindegyik korosztályban indultunk, ez három korosztályt jelent a kisebb generációnál, és egy középiskolás korosztályt is tudtunk indítani. Az én korosztályom a legkisebb, az U12, ahol két korosztályt tudtunk indítani, mert hála Istennek annyi gyerekünk van, hogy ezt megtehettük.”

A női felnőtt csapat a koronavírus-járvány miatt megszakított bajnokságban mind az öt meccsét megnyerte és az első helyről várja a folytatást az Első Liga Északi Csoportjában.

Urbán Mónika, elnök, Halász József NKK, Ada: „Most kezdjük a felkészülést és akkor látjuk meg, hogy milyen eredményeket tudunk elérni. Nagyon bízunk benne, hogy sikerül ezt az első vagy második helyet elérnünk. Nagyon kecsegtető lesz, ha sikerül feljutnunk a Szuper B ligába, ami plusz egy nagy lépés lenne, de ez még a jövő titka.”

A Potisje-Pletex Férfi Kézilabda Klub sem szerénykedhet, hisz utánpótlás-nevelésben szintén rendkívül eredményesek. A felnőtt csapat is a dobogót célozta meg az Első Liga Északi Csoportjában.

Tóbiás József, elnök, Potisje-Pletex KK, Ada: „Ami a felnőtt csapatot illeti, egy új csapattal indulunk és a 8. fordulónál szakadt meg a bajnokság. Várhatóan februárban folytatódik. Szeretnénk egy erős középmezőnyben végezni, ugyanis nagyon erős ligában játszunk, ahol nagy költségvetésű csapatok játszanak. Mindenképpen készülünk utána egy még jobb teljesítményre a következő idényben.”

Az elnök bízik benne, hogy idén már megszervezésre kerülhet a hagyományos Mikulás-Kupa is. A népszerű utánpótlás tornát a koronavírus-járvány miatt tavaly nem tudták megtartani.

kézilabda
Ada
Urbán Mónika
Halász József
Női Kézilabda Klub
Tóbiás József
Potisje-Pletex KK

Most

Népszerű