Ugrás a tartalomra

Megrendezték az idény második ügetőversenyét Szabadkán

2019.05.19
20:49
2020.02.10
19:12
Forrás
Pannon RTV
Tíz futamban több mint 95 versenyló indult 13 klubból, tenyészetből.

A szabadkai lóversenypályán tartották meg a Fliger Derbyt, amelynek már csaknem harminc éves múltja van. A második versenyszámban 8 ügető indult a 2150 méteres távon, fordulós starton.

Tomislav Višnjić, lótenyésztő, Belgrád: „Ebben a futamban az egyik versenylovunk másodiknak ért célba. Elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel. Francia kancák versenyeztek most, négy és nyolc év közöttiek. Mind kanca volt, francia ügető fajtájú, amelyeket Franciaországból hozattuk be, a Francia Ügetős Szövetséggel való együttműködésünk keretében.”

Angyal Andor családjában már generációk óta foglalkoznak lovakkal. Így soha nem volt számára kérdéses, hogy mivel is szeretne foglalkozni. A csantavéri ügetős-lovas elmondta: „A szerencse meg a szorgalom, a kitartás. Hétköznapi munkák reggeltől estig, aztán a hétvégén a versenyek az csak hab a tortán amiért csináljuk az egész hetet. Itt derül ki hogy dolgoztunk egész héten.”

Áprilisban az elsőt, ma pedig az idény második ügetőversenyét tartották a szabadkai lóversenypályán.

Miodrag Zagorac, elnök, a Bácska Lovas Klub, Szabadka: „Lenyűgöz bennünket, hogy a többi szervezőhöz képest, hozzánk igazán sok versenyző érkezik. El kell dicsekednem, hogy Szabadkán a Bácska Lovas Klub szervezi meg a szerbiai ügetőversenyek legnagyobb megmérettetéseit, rendezvényeit. Mondhatom, hogy mi vagyunk talán a központja ennek a lovas sportágnak.”

A versenyen összesen 730 ezer dinár jutalmat osztottak szét a futamok első helyezettei között.

ügetőverseny
Szabadka

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.