Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Megszűnhet a labdarúgó BL - a nagy csapatok új liga létrehozását tervezik

2021.04.18
21:19
2021.04.18
23:07
Forrás
Index.hu
Az alapító együttesek között ott van a Juventus, az AC Milan, a Real Madrid és a Barcelona, de a Manchester United és a Liverpool is.

Megszűnhet a labdarúgó Bajnokok Ligája, mivel egy szuperligát szeretne helyette létrehozni több nagy európai klubcsapat. A The New York Times értesülései szerint a közeljövőben bejelenthetik az új európai labdarúgó-elitliga megalapítását. A létrejötte alapjaiban megrengetné az európai és a világfutballt. A legnagyobb csapatok egy önálló bajnokságot hívnának életre, amivel egy időben elhagynák az Európai Labdarúgó-szövetség égisze alá tartozó sorozatokat. A lap úgy tudja, a szóbelileg már megállapodtak az alapító együttesek, amelyek között ott van a Juventus és az AC Milan, a Real Madrid és a Barcelona, de a Manchester United és a Liverpool is.

Az új szuperliga 16 alapcsapattal működne, valamint 4 csapat selejtezőből jutna be. Két tízcsapatos csoporttal kezdődne a torna, és 4-4 jutna be a rájátszásba. Az ötlet nem új keletű, az eseményeket viszont felgyorsította a koronavírus-járvány és az általa okozott gazdasági válság, amely több klubot megrendített. Az UEFA több európai szövetséggel közös közleményben támadta meg az ötletet. Az alapítók esetében felemerült a nemzeti bajnokságokból való kizárás is.

labdarúgó BL
Bajnokok Ligája

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.