Ugrás a tartalomra

Milák Kristóf arany-, Tóth Krisztián és a magyar férfi kardválogatott bronzérmet szerzett az olimpián

2021.07.28
14:22
2021.07.29
07:47
Forrás
Pannon RTV
Aranyérmet nyert a magyar úszó Milák Kristóf a tokiói olimpián. Kenderesi a negyedik lett a hajnali döntőben. A férfi kardcsapat bronzérmet nyert, ahogy a cselgáncsozó Tóth is. A női vízilabdázók pedig bravúros győzelmet arattak az amerikaiak felett.

A világbajnoki címvédő Milák Kristóf 200 méteres pillangóúszásban nyert, sőt ideje olimpiai csúcsot ért. 

A szám másik magyar indulója Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett.

A 21 éves klasszis a magyar úszósport első olimpiai aranyérmét szerezte pillangóban. Ő a szám Európa-bajnoka, világbajnoka, világcsúcstartója és most már olimpiai bajnoka is.

További úszószámokban is érdekeltek voltak a magyarok az olimpia ötödik napjának elején. Kapás Boglárka a 3., Németh Nándor a 7. legjobb idővel döntős. Hosszú Katinka 200 vegyesen messze volt a dobogótól, 7. lett. 

A magyar férfi kardválogatott kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért vívhatott a fegyvernem szerdai csapatversenyében a tokiói olimpián.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású gárda a legjobb négy között óriási csatában, 45-43-ra maradt alul az olaszokkal szemben.

A harmadik helyért a németekkel kardoztak, itt már jó ütemben vívtak, folyamatosan magabiztosan vezettek, a végeredmény 45:40 lett.

A cselgáncsozó Tóth Krisztián nyolcaddöntőbe jutott a 90 kilogrammosok között, ott azonban nagy csata végén elveszítette negyeddöntőjét, így a vigaszágon folytathatta szereplését.

Az MTK versenyzője a menekültek csapatában szereplő Popole Misenga és a japán Mikaj Sojcsiro legyőzése után a nyolc között a német Eduard Trippellel találkozott, aki az akció nélkül zárult rendes mérkőzésidő után, az aranypontig tartó ráadás legelején vazaarit érő dobást mutatott be rajta.

Tóth a vigaszágon egy mérkőzést vívott. A vigaszágon holland ellenfelével csapott össze, és vazaarival nyert.

A bronzmérkőzésen a magyar versenyző ellenfele a kétszeres Európa-bajnok, egyszeres bronzérmes, 6-szoros Grand Slam-érmes 24 éves orosz Mihajl Igolnyikov volt. Tóth a helyosztón aranypontban győzte le ellenfelét. A 27 éves sportoló a magyar dzsúdósport tizedik érmét - a hatodik bronzot - szerezte ötkarikás játékokon.

A vízilabda női tornáján a magyarok az Egyesült Államok csapatával játszottak. 

A magyar válogatott második csoportmeccsén elképesztő bravúrt végrehajtva 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot.

Tokió 2020
olimpia
úszás
Milák Kristóf
kard
Tóth Krisztián

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.