Ugrás a tartalomra

Megvan a magyarok újabb érme - Milák úszása ezúttal ezüstöt ért

2021.07.31
07:38
2021.07.31
16:10
Forrás
MTI
Milák Kristóf Európa-csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének mai napján. Magyarország eddig két arany, két ezüst és két bronzérmet tudhat magáénak.

A 200 méteren aranyérmes magyar versenyző a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét, amelynek nagy esélyese a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát. A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, Milák 23 századdal maradt el tőle.

Milák a magyar csapat hatodik érmét, közte a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon. 

Háromgólos különbséggel nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott az amerikaiak ellen az olimpia vízilabdatornájának harmadik fordulójában, így biztosan bejutottak a negyeddöntőbe. A mérkőzés magyar góllal indult, a rivális válasza majdnem három perc elteltével érkezett. A későbbiekben mindkét csapat mulasztott el lehetőségeket, a magyar csapatnak azonban a végére sikerült 11-8-as előnnyel megnyerni a meccset. A magyar válogatott hétfőn közép-európai idő szerint 3 órakor az olaszokkal találkozik.

Kozák Luca bejutott az elődöntőbe 100 méter gáton szombaton a tokiói olimpián. A 25 éves debreceni versenyző futamában 12.97 mp-cel a harmadik lett, így biztosan lépett tovább, mivel az első négy hely ért automatikusan elődöntőt, melyet vasárnap rendeznek.

Először nyert a magyar női kézilabda-válogatott az idei olimpián - három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, ezzel pedig megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói ötkarikás játékokon.

Elek Gábor szövetségi kapitány tanítványai a csoportkör hétfői, utolsó fordulójában a B csoportot vezető és már biztosan továbbjutó svédekkel játszanak.

Ahhoz, hogy a magyarok negyeddöntősök legyenek, meg kell verniük Svédországot, miközben a spanyoloknak veszíteniük kell az oroszokkal szemben, a francia-brazil összecsapás pedig nem végződhet döntetlenre.

A Bragmayer Zsanett, Bicsák Bence, Kovács Zsófia, Tóth Tamás összeállítású csapat a 11. helyen zárta a triatlonosok vegyesváltó versenyszámát.

A magyar együttes 1:26:43 órás idővel ért célba az 1,2 kilométer úszásból, 27,2 kilométer kerékpározásból és 8 kilométer futásból álló viadalon.

Az aranyérmet óriási küzdelem után a britek nyerték, az ezüst az Egyesült Államokhoz, míg a bronz a franciákhoz került.

A magyar női kardválogatott az utolsó mérkőzését is elvesztette, így a kilences mezőnyben a várakozást alulmúlva a nyolcadik helyen végzett a fegyvernem szombati csapatversenyében. A Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár összeállítású együttes a dél-koreaiaktól és a házigazda japánoktól elszenvedett vereség után Kína ellen lépett pástra, és 45-30-ra alulmaradt.

Ez volt az utolsó magyar érdekeltségű szám vívásban, a magyar küldöttség korábban egy-egy arany- (Szilágyi Áron), ezüst- (Siklósi Gergely) és bronzérmet (férfi kardcsapat), valamint egy-egy negyedik (Márton Anna) és hetedik helyet (női tőrválogatott) szerzett a japán fővárosban.

Milák Kristóf
úszás
Tokió 2020
olimpia

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.