Ugrás a tartalomra

Megvédte országos felnőtt csapatbajnoki címét a szabadkai Spartacus férfi teniszcsapata

2020.08.07
15:09
2020.08.08
18:22
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági klub a fináléban óriási csatában tudta felülmúlni a niši Živković Teniszakadémiát. A hölgyeknél elmaradt a címvédés, a tavaly ugyancsak bajnok szabadkaiak ezúttal az elődöntőben búcsúztak.

Óriási csatát és egész napos küzdelmet hozott a szerbiai felnőtt tenisz csapatbajnokság idei fináléja. A négy győztes meccsig tartó döntőben a házigazda szabadkaiak kezdtek jobban, és az első három egyéni meccset be is húzták. A negyedik pont azonban a vártnál nehezebben jött össze, ugyanis a niši Živković Teniszakadémia a hátralévő két egyest, majd pedig a párost is megnyerte, így 3:3-as állásnál jöhetett a mindent eldöntő második páros összecsapás. Ez a mérkőzés már reflektorfényben fejeződött be, a Spartacust erősítő Sabanov fivérek azonban nem okoztak csalódást, és 2:0-ás sikerükkel Szabadkán tartották a bajnoki serleget. A győztes csapatnak a 19 éves Kovács Ádám is a tagja volt, aki ugyancsak a páros meccsekben vállalt szerepet a címvédésben.

Kovács Ádám, teniszező, Spartacus Teniszklub, Szabadka: „Hihetetlen érzés, hogy megvédtük, mert a tavalyihoz képest a mezőny sokkal erősebb, top 200-as és top 100-as játékosok voltak. Nem nagyon gondoltuk, hogy megnyerjük, de azért jó eredményt vártunk, nekünk is erős csapatunk volt és sikerült a hazai pálya előnyét kihasználni.”

A szabadkai teniszklub alelnöki posztját betöltő Irsai László rendkívül elégedett volt az elért eredményekkel. Hozzátette, ilyen erős mezőnyre egyáltalán nem számítottak.

Irsai László, alelnök, Spartacus Teniszklub, Szabadka: „A lányok az elődöntőben kaptak ki, egy nehéz és nagy küzdelemben, de ott is jó nevek vannak a női csapatokban. Nagyon jól felkészültek a belgrádiak és a nišiek, de ez is egy nagyon szép eredmény. Nekünk fiatal csaptunk van, nincsenek ATP ranglistás játékosaink és megvagyunk elégedve az elődöntővel is. A fiúknál pedig egy nagyszerű eredmény született, megtudtuk védeni a tavalyi címet.”

A szerbiai felnőtt országos tenisz csapatbajnokság legjobb női csapata a belgrádi Novak Teniszakadémia lett.

országos
bajnok
cím
Szabadka
Spartacus
tenisz
férfi
női
Živković Teniszakadémia
Kovács Ádám
Irsai László
csapatbajnokság
Novak Teniszakadémia

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű