Ugrás a tartalomra

Messi hatodszor lett a legjobb játékos

2019.09.23
22:51
2019.11.06
17:29
Forrás
MTI
Az argentin focista Virgil van Dijket és Cristiano Ronaldót utasította maga mögé.

Lionel Messi, az FC Barcelona ötszörös aranylabdása nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) milánói díjátadó gáláján hétfő este. A 32 éves támadó pályafutása során hatodszor lett a legjobb a FIFA szavazásán. A voksoláson a szurkolók szavazatai (25 százalék) mellett a szövetségi kapitányok, a válogatott csapatkapitányok és az újságírók voksai döntöttek. A holland Virgil van Dijknek, a Liverpool védőjének így nem sikerült a duplázás azt követően, hogy az Európai Labdarúgó Szövetségnél ő lett a legjobb, míg az ugyancsak jelölt Cristiano Ronaldo nem vett részt az eseményen.

A milánói éves FIFA-gálán Lionel Messin mint az év játékosán kívül díjazták még a brazil Alisson Beckert, aki az év férfi kapusa lett az FC Liverpool színeiben. Az év edzője férfi csapatnál szintén az FC Liverpoolban tevékenykedő Jürgen Klopp lett.

További díjazottak:
az év legjobb női játékosa: Megan Rapinoe (amerikai, Reign FC)
az év női kapusa: Sari van Veenendaal (holland, Atlético Madrid)
az év edzője női csapatnál: Jill Ellis (amerikai, Egyesült Államok válogatottja)
FIFA Fair Play-díj: Marcelo Bielsa és a Leeds United
az év szurkolója: Silvia Grecco

Az Év férfi csapata:
Alisson Becker (brazil, FC Liverpool) - Mathijs de Ligt (holland, Ajax Amsterdam/Juventus), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Virgil van Dijk (holland, FC Liverpool), Marcelo (brazil, Real Madrid) - Luka Modric (horvát, Real Madrid), Frenkie de Jong (holland, Ajax Amsterdam/FC Barcelona), Eden Hazard (belga, Chelsea/Real Madrid) - Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain), Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus)

Az Év női csapata:
Sari van Veenendaal (holland, Atlético Madrid) - Wendie Renard (francia, Olympique Lyon), Lucy Bronze (angol, Olympique Lyon), Kelley O'Hara (amerikai, Utah Royals), Nilla Fischer (svéd, VfL Wolfsburg/Linköpings FC) - Amandine Henry (francia, Olympique Lyon), Rose Lavelle (amerikai, Washington Spirit), Julie Ertz (amerikai, Chicago Red Stars) - Alex Morgan (amerikai, Orlando Pride), Megan Rapinoe (amerikai, Reign FC), Marta (brazil, Orlando Pride)

Lionel Messi
FIFA
Év játékosa
labdarúgás

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű