Ugrás a tartalomra

Milyen sportot válasszon a gyerek?

2022.07.19
10:55
2022.07.19
16:23
Forrás
Pannon RTV
Számos sportággal ismerkedhetnek meg a magyarkanizsai gyerekek a hétfőn kezdődött Sporttáborban, amely a Sport Mindenkinek Egyesület és a Magyarkanizsa Községi Sportszövetség szervezésében valósul meg. A résztvevők 6 és 10 év közötti gyerekek.

A magyarkanizsai Sport- és szabadidőközpont egyik termében a tenisszel, míg az emeleten az aikidóval ismerkedhettek meg a gyerekek. Az alapvető lépéseket tanulhatták meg.

Losonc Leon, Magyarkanizsa: „Megismerkedtünk a kézilabdával, most az aikidóval és ma még teniszezni is fogunk.”

A 30 résztvevő gyermek két csoportban dolgozik, a nagyobbak a küzdősportot gyakorolják, míg a kicsik a teniszt. Almási Rudolf teniszedző kiemelte, rövid idő alatt jól látható, hogy egy gyerekhez melyik sportág illik.

„Ezek a gyerekek nagyon fiatalok és most kezd el bennük kialakulni az, hogy merre felé hajlanak: inkább a labdajátékok felé vagy a keményebb sportok felé. Vannak kötött izmú gyerekek, ahol látszik rajtuk, hogy görcsösek, nekik inkább a birkózás, judo, karate való, akik meg egy kicsit lazábbak, azok a labdajátékokra vannak inkább beállítódva.”

A tábort ötödik alkalommal szervezik meg. Számos sportágat kipróbálhatnak a gyerekek az öt napban: kézilabda, judo, boksz, futball, valamint egy fitneszbemutatóra is sor kerül.

Vuković Igor, szervező, Magyarkanizsa Községi Sportszövetség: „Próbáljuk a gyerekeket egészséges életmódra tanítani, illetve irányt adni nekik, hogy sportot tudjanak választan. Itt van lehetőségük van arra, hogy kipróbálják azokat a sportágakat, amikkel esetleg még nem találkoztak eddig. Reméljük, hogy szeptembertől, amikor elkezdődik az iskola, mindenkinek sikerül választani magához való sportágat.”

A tábor pénteken zárul, addig még számos sportlehetőség várja a gyerekeket, de egyéb ügyességi feladatokban is jeleskedhetnek majd.

Magyarkanizsa
sporttábor
gyerekek
Almási Rudolf
Vuković Igor

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.