Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Milyen sportot válasszon a gyerek?

2022.07.19
10:55
2022.07.19
16:23
Forrás
Pannon RTV
Számos sportággal ismerkedhetnek meg a magyarkanizsai gyerekek a hétfőn kezdődött Sporttáborban, amely a Sport Mindenkinek Egyesület és a Magyarkanizsa Községi Sportszövetség szervezésében valósul meg. A résztvevők 6 és 10 év közötti gyerekek.

A magyarkanizsai Sport- és szabadidőközpont egyik termében a tenisszel, míg az emeleten az aikidóval ismerkedhettek meg a gyerekek. Az alapvető lépéseket tanulhatták meg.

Losonc Leon, Magyarkanizsa: „Megismerkedtünk a kézilabdával, most az aikidóval és ma még teniszezni is fogunk.”

A 30 résztvevő gyermek két csoportban dolgozik, a nagyobbak a küzdősportot gyakorolják, míg a kicsik a teniszt. Almási Rudolf teniszedző kiemelte, rövid idő alatt jól látható, hogy egy gyerekhez melyik sportág illik.

„Ezek a gyerekek nagyon fiatalok és most kezd el bennük kialakulni az, hogy merre felé hajlanak: inkább a labdajátékok felé vagy a keményebb sportok felé. Vannak kötött izmú gyerekek, ahol látszik rajtuk, hogy görcsösek, nekik inkább a birkózás, judo, karate való, akik meg egy kicsit lazábbak, azok a labdajátékokra vannak inkább beállítódva.”

A tábort ötödik alkalommal szervezik meg. Számos sportágat kipróbálhatnak a gyerekek az öt napban: kézilabda, judo, boksz, futball, valamint egy fitneszbemutatóra is sor kerül.

Vuković Igor, szervező, Magyarkanizsa Községi Sportszövetség: „Próbáljuk a gyerekeket egészséges életmódra tanítani, illetve irányt adni nekik, hogy sportot tudjanak választan. Itt van lehetőségük van arra, hogy kipróbálják azokat a sportágakat, amikkel esetleg még nem találkoztak eddig. Reméljük, hogy szeptembertől, amikor elkezdődik az iskola, mindenkinek sikerül választani magához való sportágat.”

A tábor pénteken zárul, addig még számos sportlehetőség várja a gyerekeket, de egyéb ügyességi feladatokban is jeleskedhetnek majd.

Magyarkanizsa
sporttábor
gyerekek
Almási Rudolf
Vuković Igor

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.