Ugrás a tartalomra

Minden készen áll a 2021-es Dakar rali rajtjára

2021.01.02
17:38
2021.01.02
20:46
Forrás
Pannon RTV
Ma tartották meg az időmérő edzést, amely eredményeinek alapján állítják fel a holnapi rajtot. A magyar nemzetiségű versenyzők közül Gyenes Emánuel teljesítette a legjobban a 11 kilométeres szakaszt.

A versenyzők már alig várták, hogy újra rajthoz állhassanak, még ha csak 11 kilométeres is volt a mért szakasz. A rali szervezői azért döntöttek úgy, hogy időmérő futam alapján rangsorolják a versenyzőket, hogy ne a sorszámok döntsenek a vasárnapi rajtról. A romániai Gyenes Emánuel a 33. időt érte el. „Úgy érzem, hogy kicsit elóvatoskodtam, mivel nagyon régóta nem motoroztam, de nem is bánom. Eddig jól éreztem magam, minden oké volt, odafigyeltem, hogy ne hibázzak, mert, hogy rövid szakasz, és sokat lehet veszíteni. Nagyon jó volt, a motor is jól működött. Egy kicsit meleg van, de valószínűleg, ahogy majd megyünk északra, úgy fog hűlni a levegő, és majd jobb lesz a motorozás is.”

A szabadkai Saghmeister Gábor a 89-es rajtszámmal lesz jelen az idei versenyen, az időmérőt pedig a 87. idővel fejezte be, így erről a helyről rajtol majd. „Volt egy köves rész, 4-5 kilométer, nagyon kellett vigyázni, nagyon felfelé kellett motorozni. Hegyek közt motoroztunk, elég meredek volt az út, nagy kavicsokkal, úgyhogy oda kellett figyelni. A többi az full gáz volt, rengeteg kanyarral. Sokat mentünk fák és cserjék között. Érdekesnek találtam, jó bemelegítés volt.”

A Szalay-Bunkoczi magyar autós csapat az 52. helyről kezdi meg az idei Dakart, míg a Fazekas Károly vezette kamionos egység a 44. időt érte el. A 43. Dakar-rali első szakasza Dzsiddából indul, és Bisában ér véget, a teljes táv 623 kilométer lesz.

elrajtolt
Dakar
Dakar-rali
Saghmeister Gábor
motor
motorversenyző
Gyenes Emánuel

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.