Ugrás a tartalomra

Minden magyar érintettségű versenyző sikerrel vette a Dakar-rali első szakaszát

2018.01.07
15:03
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A perui homok azonban több pilótának is komoly gondot okozott, akik ezért már az első napon kénytelenek voltak feladni a versenyt.

Az idei Dakar-rali első etapját a Lima és Pisco közötti 273 kilométer hosszú szakasz alkotta, amelyből a mért táv mindössze 31 kilométer volt. A szabadkai Saghmeister Gábor a 81. helyen ért célba.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Elégedett vagyok. Mondhatom azt, hogy jó tempóval sikerült motoroznom. A motorom is tökéletesen működött. Volt egy olyan helyzetem, amikor egy checkpoint majdnem eltévesztettem, de végül sikerült megtalálni. Itt elvesztettem néhány percet, de nem zökkentett ki a tempóból, úgyhogy végig tudtam haladni, elég jó tempóval.”

A Dakaron azonban nem csak a motorosoknak szurkolhatunk. A technikai sportág kedvelői Szalay Balázséknak is szoríthatnak.

Szalay Balázs, autóversenyző, Magyarország: „Nagyon jó itt lenni a 40. Dakaron, de mielőtt még bármit is mondanék köszöntök minden vajdasági magyart. Remélem, hogy nem csak a Saghmeister Gábort követik, aki nagyon jó barátom és versenytársam, hanem minket is. Szurkoljatok nekünk is, fontos!”

A Dakar Rali első napját a motorosok mezőnyében Gyenes Emanuel a 48., Dési János a 113., Horváth Lajos pedig 135. helyen zárta. Az első szakasz hiába volt rövid, ugyanis a motorosoknál egy versenyző a kezét törte, egy másik pedig a mért szakasz végénél hatalmasat bukott és kiesett.

Saghmeister Gábor
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Dakar-rali
Argentína

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.