Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Mintegy 200 ezer eurós beruházásból megújul a zentai városi stadion

2018.08.17
14:55
2018.08.17
16:29
Forrás
Pannon RTV
A pálya automata locsolórendszert kap, emellett egy kisebb műfüves pályát is létesítenek. A befektetés a magyar kormány és a topolyai labdarúgó klub közreműködésével valósul meg.

Még péntek délelőtt is gőzerővel zajlottak a zentai városi stadion felújítási munkálatai. A munkásoknak igyekezniük kell, hiszen a topolyai TSC szombat délután már hazai bajnoki mérkőzést játszik Zentán. Ennek oka, hogy Topolyán új stadion épül. A költözés azonban jelentős befektetéssel párosult, hiszen a zentai labdarúgó klub pályája, lelátója, öltözői és mellékhelyiségei is renoválásra szorultak.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Zsemberi János, elnök, TSC: „Új villamosvezetéket kellett húzni az épületbe. Amikor ezt megcsináltuk, akkor már át is kellett festeni. Átfestettük kívülről, átfestettük belülről. Fel kellett pár helyen verni a vízvezetékek miatt a csempéket, akkor már komplett újra is csempéztük. Akkor csináltunk egy vécét és kiderült, hogy a ligának van egy olyan követelménye, hogy el kell választani a hazai és a vendég szurkolókat. Kellett csinálni egy VIP-lelátót, akkor azt már úgy csináltuk, hogy időtálló legyen. Kiderült, hogy ott nincs beton út se, és ha esik az eső, akkor az embereknek sárba meg a füvön kell taposniuk, akkor fogtuk és azt is kibetonoztuk.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A felújítási munkálatokat Czegledi Rudolf is megtekintette. Zenta polgármestere szerint a városi stadion már megérett arra, hogy renoválják. „Szerencsés körülmény az, hogy a topolyai labdarúgó akadémia építésének apropóján a zentai pálya is belekerült egy programba, ami magyarországi támogatás által valósul meg és a topolyai futball klub önerővel járul hozzá, mivel a következő egy évben itt fog bajnoki és kupamérkőzéseket játszani. Így sikerült megegyeznünk, hogy ezek a felújítási munkálatok megtörténjenek, aminek jelen állás szerint az összköltsége körülbelül 200 ezer euró lesz.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A topolyai TSC szombat délután fél 6-kor a čajetinai Zlatibor együttesével mérkőzik meg Zentán.

Zenta
TSC Topolya

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.