Ugrás a tartalomra

Mintegy 80 hajtó állt rajthoz a csantavéri lóversenypályán

2021.06.13
18:44
2021.06.13
20:40
Forrás
Pannon RTV
Ötödik alkalommal tartották meg a Kőműves Ferenc Emlékversenyt Csantavéren. Az eseményt a falunap keretében szervezték meg.

A helyi lovas klub elhunyt elnökének tiszteletére idén mintegy 80 hajtó állt rajthoz. Hatalmas sebességgel száguldottak el a fogatok a csantavéri lóversenypályán. Rózsa László családja hosszú ideje foglalkozik lótenyésztéssel. Édesapjához és nagyszüleihez hasonlóan ő is szeretné tovább vinni ezt a hagyományt. Minden versenyén igyekszik a legjobbat kihozni magából és lovából is. Elmondása szerint nagyon sok időt igényel a felkészülés. „Nagyon sok időt, attól függ. A lovon fog meglátszódni, hogy mennyi idő kell neki, amelyik hajlamos a gyors felkészülésesre az versenyről-versenyre fog előre jönni, de amelyik nem, azzal kicsit több munka van.”

Burány Ferenc évről-évre lelkesen vezényli le a lóversenyt. Mint mondja, nagy odafigyelést igényel, hogy minél kreatívabban és hitelesebben tudjon közvetíteni a látogatóknak a kommentátori szerepben. „Szívvel-lélekkel igyekszek csinálni. Néha sikeresebben, néha nem annyira. Amikor ezt elkezdem, akkor semmi másra nem gondolok, csak ide koncentrálok a pályára, az eseményre, hogy a nagyközönség minél jobban érezze magát. Segítek a hangulatot is felemelni.”

A mára már hagyományosnak számító csantavéri lóversenyen mintegy 80 lovas mérettetett meg. Vajdaság egész területéről érkeztek résztvevők. Kőműves Ferenc, elnök, Csantavéri Lovasklub: „A résztvevők szép számban összejöttek. Sokan vannak. Ez az esemény a falunaphoz tartozik. Az emberek kedvelik a lóversenyt. Nagy hagyománya van. A megszervezés nehezebb volt ebbe a koronavírusos időszakba, de jó kis csapat van mögöttünk, akik igyekeznek segíteni. Mi is igyekszünk a pályát rendben tartani, Csantavér önkormányzata is segít bennünket, mint a lovasklubot.”

A szervezők a gyerekeknek légvárral kedveskedtek. Ez volt egyébként a csantavéri falunap zárórendezvénye, amelyet sportrendezvény előzött meg.

lóverseny
fogat
fogathajtás
Csantavér
falunap

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.