Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mit üzennek az otthoniaknak Katarból? - Egy vajdasági házaspár világraszóló kalandja

2022.11.21
19:46
2022.11.21
21:26
Forrás
Pannon RTV
Egy palicsi házaspárt kapcsoltunk Katarból a Közügyekben, akik kiutaztak a világbajnokságra, hogy onnan szurkoljanak a szerb csapatnak.
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Megkezdődött a 22. labdarúgó világbajnokság Katarban. Rendhagyó módon nem a nyári szünidő alatt, hanem télen szervezik meg a tornát. Ez már a tizenkét évvel ezelőtti odaítélés pillanatában hatalmas vitákat váltott ki, akárcsak a stadionokat építő munkásokkal való embertelen bánásmód és az utolsó napokban bejelentett alkoholtilalom.

Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

A csapatok azonban elsősorban a megmérettetéssel foglalkoztak. Az első meccseket már le is játszották. Katarnak nem sok babér termett, a nyitómeccsen. Sima, 2-0-ás vereséget szenvedtek a nem túl acélos Ecuadortól, míg Anglia 6-2-re győzött Iránnal szemben, Hollandia pedig 2:0-ás győzelmet aratott a labdarúgó világbajnokság A-csoportjában a legjobb játékosa, Mané nélkül felálló Szenegál felett.

Egy palicsi házaspárt kapcsoltunk Katarból a Közügyekben, akik kiutaztak a világbajnokságra, hogy onnan szurkoljanak a szerb csapatnak.

Hajdújárás
Katar
Katar 2022
labdarúgó világbajnokság
foci-vb

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.