Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Műfüves pályát adtak át ma a zentai városi stadionban

2019-11-13
17:19
2020-03-13
17:20
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepélyes átadón hangsúlyozták, a városban számos felújítást végeztek a labdarúgópálya körül.

Az új pályát egyébként a zentai labdarúgó klub ifjú tehetségei használhatják majd. A további tervek között szerepel még a helyi atlétikai pálya rendbetétele is.

Ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg a zentai városi stadion műfüves pályáját. Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, Zentán a tervezett fejlesztések legnagyobb része megvalósult: „Ez a kis labdarúgópálya, amin most játszanak a gyerekek, ez az egyik része. Továbbá nézőteret bővítettünk, hogy megfeleljünk a labdarúgó szövetség előírásainak, illetve meglegyen az adott ülőhely, ami szükséges a Szuperligában való labdarúgáshoz, illetve megcsináltuk a fényeket, a reflektorokat a pályára.”

A műfüves pálya a Magyar Labdarúgó-szövetség és a TSC labdarúgóklub támogatásával épült meg.

Takács Mihály, magyar miniszterelnöki sporttanácsadó: „A magyar kormánynak 2010 óta stratégiai ágazat a sport, mert bármit, amit az utánpótlásért teszünk azt a jövőbe fektetjük. Ez így van Magyarországon és így van a határon túl is.”

A pályára lépő ifjú játékosokat Czegledi Rudolf köszöntötte. A polgármester hangsúlyozta, Zentát a Tisza-vidék egyik sportközpontjaként is számon tartják: „Nagyon fontos, hogy megfelelő objektumokkal is rendelkezzünk, hiszen a zentaiakon kívül még nagyon sok középiskolás is tanul a városunkban. Fontos számunkra, hogy ők is megfelelő körülmények között tudjanak sportolni. A műfüves pálya is olyan objektum, ami ezt elősegíti.”

A pályán először a TSC és a Zenta ificsapatai játszottak barátságos mérkőzést, közvetlenül az ünnepélyes átadó után.

műfüves pálya
Takács Mihály
TSC
Zsemberi János
Zenta
Czegledi Rudolf

Most

19:02, Frissítve: 19:10

Sok a migráns a határ menti településeken

Szerbiában nincsenek karanténban a migránsok. Egyre többen torlódnak fel a szerb-magyar határszakaszon, elsősorban Észak-Bácskában. Egyre többször kerülnek egymással is összetűzésbe.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.