Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Műfüves pályát adtak át ma a zentai városi stadionban

2019-11-13
17:19
2019-11-13
19:46
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepélyes átadón hangsúlyozták, a városban számos felújítást végeztek a labdarúgópálya körül.

Az új pályát egyébként a zentai labdarúgó klub ifjú tehetségei használhatják majd. A további tervek között szerepel még a helyi atlétikai pálya rendbetétele is.

Ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg a zentai városi stadion műfüves pályáját. Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, Zentán a tervezett fejlesztések legnagyobb része megvalósult: „Ez a kis labdarúgópálya, amin most játszanak a gyerekek, ez az egyik része. Továbbá nézőteret bővítettünk, hogy megfeleljünk a labdarúgó szövetség előírásainak, illetve meglegyen az adott ülőhely, ami szükséges a Szuperligában való labdarúgáshoz, illetve megcsináltuk a fényeket, a reflektorokat a pályára.”

A műfüves pálya a Magyar Labdarúgó-szövetség és a TSC labdarúgóklub támogatásával épült meg.

Takács Mihály, magyar miniszterelnöki sporttanácsadó: „A magyar kormánynak 2010 óta stratégiai ágazat a sport, mert bármit, amit az utánpótlásért teszünk azt a jövőbe fektetjük. Ez így van Magyarországon és így van a határon túl is.”

A pályára lépő ifjú játékosokat Czegledi Rudolf köszöntötte. A polgármester hangsúlyozta, Zentát a Tisza-vidék egyik sportközpontjaként is számon tartják: „Nagyon fontos, hogy megfelelő objektumokkal is rendelkezzünk, hiszen a zentaiakon kívül még nagyon sok középiskolás is tanul a városunkban. Fontos számunkra, hogy ők is megfelelő körülmények között tudjanak sportolni. A műfüves pálya is olyan objektum, ami ezt elősegíti.”

A pályán először a TSC és a Zenta ificsapatai játszottak barátságos mérkőzést, közvetlenül az ünnepélyes átadó után.

Zenta
műfüves pálya
Takács Mihály
Czegledi Rudolf
TSC
Zsemberi János

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.