Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Műfüves pályát adtak át ma a zentai városi stadionban

2019.11.13
17:19
2020.03.13
17:20
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepélyes átadón hangsúlyozták, a városban számos felújítást végeztek a labdarúgópálya körül.

Az új pályát egyébként a zentai labdarúgó klub ifjú tehetségei használhatják majd. A további tervek között szerepel még a helyi atlétikai pálya rendbetétele is.

Pannon RTV/Gál Hermina

Ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg a zentai városi stadion műfüves pályáját. Zsemberi János, a TSC elnöke elmondta, Zentán a tervezett fejlesztések legnagyobb része megvalósult: „Ez a kis labdarúgópálya, amin most játszanak a gyerekek, ez az egyik része. Továbbá nézőteret bővítettünk, hogy megfeleljünk a labdarúgó szövetség előírásainak, illetve meglegyen az adott ülőhely, ami szükséges a Szuperligában való labdarúgáshoz, illetve megcsináltuk a fényeket, a reflektorokat a pályára.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A műfüves pálya a Magyar Labdarúgó-szövetség és a TSC labdarúgóklub támogatásával épült meg.

Takács Mihály, magyar miniszterelnöki sporttanácsadó: „A magyar kormánynak 2010 óta stratégiai ágazat a sport, mert bármit, amit az utánpótlásért teszünk azt a jövőbe fektetjük. Ez így van Magyarországon és így van a határon túl is.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A pályára lépő ifjú játékosokat Czegledi Rudolf köszöntötte. A polgármester hangsúlyozta, Zentát a Tisza-vidék egyik sportközpontjaként is számon tartják: „Nagyon fontos, hogy megfelelő objektumokkal is rendelkezzünk, hiszen a zentaiakon kívül még nagyon sok középiskolás is tanul a városunkban. Fontos számunkra, hogy ők is megfelelő körülmények között tudjanak sportolni. A műfüves pálya is olyan objektum, ami ezt elősegíti.”

Pannon RTV/Gál Hermina

A pályán először a TSC és a Zenta ificsapatai játszottak barátságos mérkőzést, közvetlenül az ünnepélyes átadó után.

műfüves pálya
Takács Mihály
TSC
Zsemberi János
Zenta
Czegledi Rudolf

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű