Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nagy Szebasztiánt fogadta Stevan Bakić

2022.09.29
13:23
2022.09.29
15:56
Forrás
Pannon RTV
A Spartacus sportolója szeptember elején a belgrádi kötöttfogású birkózó világbajnokságon a 63 kilogrammos súlycsoportban szerzett világbajnoki címet.
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nagy Szebasztián birkózó világbajnokot fogadta Stevan Bakić, Szabadka polgármestere csütörtök délelőtt a városházán. A Spartacus fiatal sportolója szeptember elején a belgrádi kötöttfogású világbajnokságon 3:1-es végeredménnyel a 63 kilogrammos súlycsoportban ért el első helyezést. Bakić elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy ilyen sportolói vannak az országnak, valamint, hogy Szebasztián egy példamutató személyiség, akitől sokat tanulhat a kitartásról a fiatalabb generáció. A világbajnok birkózó számára jelenleg a jövőre esedékes címvédés és az olimpiai részvétel a cél.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nagy Szebasztián, világbajnok birkózó: „Idén meghallgattam az edzőket, meghallgattam a birkózó társaimat. Mindenki azt mondta, hogy világbajnok lehetek, és ez sikerült is. Nehéz volt a fogyás és a sok edzőtábor is, de a végére minden valahogy könnyebb lett. Tudtam, hogy olyan emberek állnak mellettem, nemcsak a Spartacus Birkózó klubban, hanem a válogatottban is, mint az Olimpiai bajnok Davor Štefanek, vagy az edzőm, Sreten Damjanović. Ahogy közeledett a verseny annál könnyebb lett minden. A végén csak azt vártam, hogy lefújják az utolsó meccset, hogy az övet tartsam a kezemben és az érmet a nyakamba akasszák.”

Nagy Szebasztián
birkózás
Stevan Bakić
Szabadka

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű