Ugrás a tartalomra

Nagy Szebasztiánt fogadta Stevan Bakić

2022.09.29
13:23
2022.09.29
15:56
Forrás
Pannon RTV
A Spartacus sportolója szeptember elején a belgrádi kötöttfogású birkózó világbajnokságon a 63 kilogrammos súlycsoportban szerzett világbajnoki címet.

Nagy Szebasztián birkózó világbajnokot fogadta Stevan Bakić, Szabadka polgármestere csütörtök délelőtt a városházán. A Spartacus fiatal sportolója szeptember elején a belgrádi kötöttfogású világbajnokságon 3:1-es végeredménnyel a 63 kilogrammos súlycsoportban ért el első helyezést. Bakić elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy ilyen sportolói vannak az országnak, valamint, hogy Szebasztián egy példamutató személyiség, akitől sokat tanulhat a kitartásról a fiatalabb generáció. A világbajnok birkózó számára jelenleg a jövőre esedékes címvédés és az olimpiai részvétel a cél.

Nagy Szebasztián, világbajnok birkózó: „Idén meghallgattam az edzőket, meghallgattam a birkózó társaimat. Mindenki azt mondta, hogy világbajnok lehetek, és ez sikerült is. Nehéz volt a fogyás és a sok edzőtábor is, de a végére minden valahogy könnyebb lett. Tudtam, hogy olyan emberek állnak mellettem, nemcsak a Spartacus Birkózó klubban, hanem a válogatottban is, mint az Olimpiai bajnok Davor Štefanek, vagy az edzőm, Sreten Damjanović. Ahogy közeledett a verseny annál könnyebb lett minden. A végén csak azt vártam, hogy lefújják az utolsó meccset, hogy az övet tartsam a kezemben és az érmet a nyakamba akasszák.”

Nagy Szebasztián
birkózás
Stevan Bakić
Szabadka

Most

14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.