Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

Nagybecskereken tartják hétvégén a Shotokan Karate Világkupát

2021.11.12
12:05
2021.11.12
15:14
Forrás
Pannon RTV
A shotokan karate az öt nagy karateág egyike. Célja nem a győzelem vagy a vereség eldöntése, hanem a gyakorlatok tökéletesítése, és ezáltal a jellem fejlesztése.

A világverseny megszervezésével Nagybecskerek ismét igazolta az Európa Sportvárosa 2021 címet. A versenyt megelőzően Aurel Patru-t, a Shotokan Karate Világszövetség elnökét és munkatársait Simo Salapura polgármester fogadta a városházán.

Pannon RTV/Lukács Attila

Aurel Patru: „Nyilvánvaló, hogy a járványhelyzet negatív hatással volt a verseny megszervezésére. 1300-1400 versenyzőt vártunk több mint 45 országból, de ez a szám szinte megfeleződött. Tehát hatással van ránk a világjárvány, de mi erősek vagyunk, karatisták, sportolók és a vírust is legyőz.”

Shotokan Karate
Aurel Patru
Nagybecskerek

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.