Ugrás a tartalomra

Nagybecskereken tartják hétvégén a Shotokan Karate Világkupát

2021.11.12
12:05
2021.11.12
15:14
Forrás
Pannon RTV
A shotokan karate az öt nagy karateág egyike. Célja nem a győzelem vagy a vereség eldöntése, hanem a gyakorlatok tökéletesítése, és ezáltal a jellem fejlesztése.

A világverseny megszervezésével Nagybecskerek ismét igazolta az Európa Sportvárosa 2021 címet. A versenyt megelőzően Aurel Patru-t, a Shotokan Karate Világszövetség elnökét és munkatársait Simo Salapura polgármester fogadta a városházán.

Aurel Patru: „Nyilvánvaló, hogy a járványhelyzet negatív hatással volt a verseny megszervezésére. 1300-1400 versenyzőt vártunk több mint 45 országból, de ez a szám szinte megfeleződött. Tehát hatással van ránk a világjárvány, de mi erősek vagyunk, karatisták, sportolók és a vírust is legyőz.”

Shotokan Karate
Aurel Patru
Nagybecskerek

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.