Ugrás a tartalomra

Nagyobb terembe költözne a Hercules Birkózó Klub

2021.03.24
13:04
2021.03.24
15:53
Forrás
Pannon RTV
A felsőhegyi sportegyesületbe az utóbbi időben egyre több fiatal jelentkezik, közülük pedig sok az ígéretes tehetség. A klub vezetősége jelenleg azon fáradozik, hogy nagyobb termet biztosítson a versenyekre való felkészülésre.

A Hercules Birkózó Klub jelenleg 38 aktív versenyzővel rendelkezik. Bár férfias sportágról beszélünk, a felsőhegyi klubban női versenyzők is szép számmal vannak. A serdülő kategória 66 kg-os súlycsoportjában birkózó Győri Iringó első versenyére készül.
„- Miért szeretsz ide járni, és miért döntöttél a birkózás mellett?
- Mert jó a társaság, és nagyon tetszett az ilyen agresszív sport, hogy így durrog a szőnyeg, ez tetszett.”

Velez Petra is rendszeresen jár a felsőhegyi birkózók edzésére. „11 éves koromban kezdtem el birkózni, mert apukám is birkózott. Az egész úgy kezdődött, hogy elvitt egy elég nagy versenyre, és nem is tudtam addig, hogy vannak lányok, akik birkóznak. Nagyon megtetszett, és mondtam, hogy vigyen el egy edzésre, és azóta folytatom és csinálom.”

A 15 éve megalakult klub versenyzői, a hétvégén megrendezett Vajdasági Felnőtt Birkózó Bajnokságon összetettben a negyedik helyen végeztek. Zenta községben nagy hagyománya van a birkózásnak, ezért a fiatalok előszeretettel választják ezt a sportot, ennek következményeként pedig a klub eddigi edzőterme már kicsinek bizonyul. Velez Róbert, edző, Hercules Birkózó Klub: „Az első, ami nagyon fontos, hogy egy nagyobb terembe átmenjünk, mert sajnos, vagyis szerencsére kinőttük ezt a termet, ezért egy nagyobb terem jó lenne. Zenta község önkormányzatát kértük meg, hogy támogasson bennünket ebben. Reméljük, hogy kapni tudunk tőlük egy kis segítséget.”

Az edzőtől megtudtuk, hogy a havi 600 dináros tagsági díj kevésnek bizonyul a klub fenntartásához, ezért a szülők összefogásával tudják biztosítani a klub működését és a versenyeken való részvételt.

Hercules Birkozó Klub
birkózás
Felsőhegy

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.