Ugrás a tartalomra

Négy gólos döntetlen Belgrádban

2021.03.27
22:44
2021.03.27
23:33
Forrás
Pannon RTV
Szerbia labdarúgó-válogatottja hazai pályán 2:2-es döntetlent játszott Portugáliával a 2022-es katari világbajnokság selejtezőinek második fordulójában.

Dragan Stojković igazán támadószellemű formációt állított össze a portugálok ellen, azonban a hazai csapat nem kezdte jól a mérkőzést. Portugália már  a 11-ik percben megszerezte a vezetést Diogo Jota révén.

A vendégek a gól után is folyamatosan támadtak és a Liverpool csatára a 36-ik percben megszerezte második találatát és ezzel megduplázta csapata előnyét. 

A szerb csapat a fordulást követően magasabb sebességbe kapcsolt. Aleksandar Mitrović már a folytatás első percében egy fejes góllal szépített. Szerbia ezt követően átvette a játék irányítását és több helyzetet is kialakított. A szerb csapat egyenlítő találatát a 60 percben egy gyors támadás után Filip Kostić szerezte.

A mérkőzés hátralevő részében mindkét csapat óvatosabban játszott. A meccs hajrájában Cristiano Ronaldo lövését követően a labda átment a gólvonalon, de Stefan Mitrović kirúgta a labdát, a bíró pedig úgy ítélte meg, hogy a labda nem volt teljes terjedelmével a gólban. Így a  mérkőzés 2:2-es döntetlen eredménnyel zárult.

Két forduló után Szerbia válogatottja 4 ponttal első az A csoportban, míg Portugália ugyanennyi ponttal a második. A csoport ma esti másik találkozóján Luxemburg meglepetésre nyerni tudott Írországban, így ők állnak a csoport harmadik helyén.

szerb labdarúgó-válogatott
Katar 2022

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.