Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Szkocsovszki László

Négy keréken folytatná pályafutását Saghmeister Gábor

2021-01-20
22:14
2021-01-21
16:30
Forrás
Pannon RTV
Ha holnap véget is ér a pályafutásom, akkor is megcsináltam azt, amire vágytam - mondta Saghmeister Gábor miután hazatért Szabadkára.

A motorversenyző az idei 43. Dakar-rali közel 8000 kilométerét a 60. helyen fejezte be.

Pannon RTV/ Szkocsovszki László

Hazatért Szaúd-Arábiából a Dakar-ralit sikeresen teljesítő Saghmeister Gábor. A szabadkai versenymotoros összesítettben a 60. helyet szerezte meg, kategóriájában pedig 17-ként ért célba. Saghmeister elmondta, a legnagyobb gondot a köves útszakaszok okozták neki, amit csak óránként 90 kilométeres sebességgel tudott megtenni. A baleset sem kerülte el, bordatörést szenvedett.

Saghmeister Gábor, versenymotoros, Szabadka: „Ezt még a sajtónak nem is mondtam, sehol nem említettem: majdnem elütött az autó, és nagyon komolyan. Úgy kell elképzelni, hogy egy 90-100-as tempóban mentem kövek közt, de haladós volt, és egyszer csak az Optimus csapat úgy elment mellettem, hogy súrolta a nadrágomat, a cross nadrágomat, a cross csizmámat súrolta, annyira, hogy még a csizmámon még a kapcsot is kikapcsolta. Úgyhogy, szerintem ezt nagyon megúsztam.”
 

Pannon RTV/ Szkocsovszki László

A szabadkai motorosnak ez volt a 13. versenye és a 10. célba érése. Saghmeister Gábornak ez volt az egyik legnehezebb megmérettetése, ennek ellenére a jövőben is szeretne rajthoz állni: „A tervem pontosan az, hogy szeretnék négy kerékre átmenni, ami azt jelenti, hogy versenyautót szeretnék hajtani, raliautót. Háromszor vagy négyszer nagyobb a költségvetése ennek a vágyamnak, úgyhogy nem tudom, hogy össze tudom-e hozni. Habár olyan önéletrajzom van, amit, ha átadok, szerintem egyedüli lehetőségem van itt a Balkánon, hogyha ezt valaki meg tudja valósítani.”

Pannon RTV/ Szkocsovszki László

Saghmeister egyébként már 28 éve aktív, állami támogatásban részesülő sportoló. Versenyeztetését csaknem 50 üzletember és szerelő segíti.

Saghmeister Gábor
Dakar-rali
motorbaleset
rali

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.