Ugrás a tartalomra

Négy keréken folytatná pályafutását Saghmeister Gábor

2021.01.20
22:14
2021.01.21
16:30
Forrás
Pannon RTV
Ha holnap véget is ér a pályafutásom, akkor is megcsináltam azt, amire vágytam - mondta Saghmeister Gábor miután hazatért Szabadkára.

A motorversenyző az idei 43. Dakar-rali közel 8000 kilométerét a 60. helyen fejezte be.

Hazatért Szaúd-Arábiából a Dakar-ralit sikeresen teljesítő Saghmeister Gábor. A szabadkai versenymotoros összesítettben a 60. helyet szerezte meg, kategóriájában pedig 17-ként ért célba. Saghmeister elmondta, a legnagyobb gondot a köves útszakaszok okozták neki, amit csak óránként 90 kilométeres sebességgel tudott megtenni. A baleset sem kerülte el, bordatörést szenvedett.

Saghmeister Gábor, versenymotoros, Szabadka: „Ezt még a sajtónak nem is mondtam, sehol nem említettem: majdnem elütött az autó, és nagyon komolyan. Úgy kell elképzelni, hogy egy 90-100-as tempóban mentem kövek közt, de haladós volt, és egyszer csak az Optimus csapat úgy elment mellettem, hogy súrolta a nadrágomat, a cross nadrágomat, a cross csizmámat súrolta, annyira, hogy még a csizmámon még a kapcsot is kikapcsolta. Úgyhogy, szerintem ezt nagyon megúsztam.”
 

A szabadkai motorosnak ez volt a 13. versenye és a 10. célba érése. Saghmeister Gábornak ez volt az egyik legnehezebb megmérettetése, ennek ellenére a jövőben is szeretne rajthoz állni: „A tervem pontosan az, hogy szeretnék négy kerékre átmenni, ami azt jelenti, hogy versenyautót szeretnék hajtani, raliautót. Háromszor vagy négyszer nagyobb a költségvetése ennek a vágyamnak, úgyhogy nem tudom, hogy össze tudom-e hozni. Habár olyan önéletrajzom van, amit, ha átadok, szerintem egyedüli lehetőségem van itt a Balkánon, hogyha ezt valaki meg tudja valósítani.”

Saghmeister egyébként már 28 éve aktív, állami támogatásban részesülő sportoló. Versenyeztetését csaknem 50 üzletember és szerelő segíti.

Saghmeister Gábor
Dakar-rali
motorbaleset
rali

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.