Ugrás a tartalomra

Negyeddöntős és olimpiai selejtezős a magyar válogatott

2023.01.22
20:38
2023.01.22
22:09
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
A magyar férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntőbe került a világbajnokságon, mivel a göteborgi középdöntő-csoport utolsó mérkőzésén Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát, és ezzel a magyar csapat a tabella második helyén végzett.

Kedvezett a szerencse a magyaroknak.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott az olimpiai selejtezőre, mivel negyeddöntőbe került a világbajnokságon.   

A magyarok a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, az pedig hétfőn dől el, hogy a szerdai, stockholmi negyeddöntőben Dániával vagy Egyiptommal találkoznak. A legjobb nyolc közé jutásukat az döntötte el, hogy a göteborgi középdöntő-csoport utolsó mérkőzésén Svédország 32-30-ra legyőzte Portugáliát, ezzel a magyar csapat a tabella második helyén végzett.

A nemzetközi szövetség (IHF) olimpiai kvalifikációs tornáit 2024. március 11-17. között rendezik, mindhárom helyszínen négy csapat szerepel, amelyek közül az első két-két helyezett jut ki a jövő nyári párizsi ötkarikás játékokra.

Szerbia a harmadik a csoportjában 4 ponttal és már nem juthat tovább a negyeddöntőbe. Ennek ellenére mindent megtesznek a hollandok elleni hétfői mérkőzésen, hogy minél jobb pozícióban legyenek az olimpiai játékokért való küzdelemben - jelentette ki Toni Gerona, a szerb válogatott szövetségi kapitánya. A hollandok a negyedikek a csoportban, szintén 4 ponttal. Az összecsapás 18 órakor kezdődik. A továbbjutók a németek és a norvégok, a csoportból ugyanis csak a legjobb két csapat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

kézilabda
világbajnokság
Szerbia
Hollandia
Magyarország
Svédország
Portugália

Most

Népszerű