Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Negyedik olimpiájára készül Szilágyi Csaba

2020.02.10
16:40
2020.02.10
17:35
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei úszó napi 5 órát edz annak érdekében, hogy az ötkarikás játékokon élete legjobb eredményét produkálja.
Pannon RTV/Dragan Miljanić

A vajdasági sportoló nemrég tért haza egy törökországi edzőtárborból, a felkészülést most Újvidéken folytatja.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Szilágyi Csaba a tavaly Debrecenben megtartott magyar országos bajnokságon úszta meg az olimpiai kvótát érő eredményt. A 100 méteres mellúszásban elért 59:40-es ideje egyben egyéni rekord is volt. A vajdasági sportoló jelenleg is keményen dolgozik azért, hogy az olimpián a lehető legtöbbet hozza ki magából.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Szilágyi Csaba, válogatott úszó, Szerbia: „Úgy tervezzük, hogy ez legyen a karrierem csúcspontja. Mivel ez minden négy évben történik, nincs túl sok esélye az úszónak, hogy ússzon ott. Minden lapot arra tesz fel. Persze a mi célunk is az, hogy minél jobban tudjunk teljesíteni. Ez nem azt jelenti, hogy a budapesti EB háttérbe szorul, ugyanúgy fogunk arra is készülni, de fejben mindenki az olimpián szeretne a legtöbbet teljesíteni.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A 29 éves sportolónak hetente 9 medencés edzése van, 3 alkalommal pedig az edzőteremben dolgozik kondíciója növelésén.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Szilágyi Csaba, úszó: „A rutin az mindig ugyanaz. Reggel héttől kilencig vagyunk ezen a medencén 50 méteresben, majd délután vagyunk a rövid pályás medencén. Ez szinte minden nap így van, kivéve szombaton, amikor a reggeli edzés is rövid pályán van. Délután vannak a száraz edzések, kondi, súlyzózás.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Szilágyi Csaba az olimpia előtt a budapesti országos bajnokságon, illetve a szintén magyar fővárosban megrendezendő Európa-bajnokságon is rajthoz áll. A csúcsformát azonban a tokiói ötkarikás játékokra próbálja kiélezni.

Pannon RTV/Dragan Miljanić
úszás
úszó
olimpia
Újvidék
Szilágyi Csaba

Most

21:47, Frissítve: 21:54

Franciaországban több tízezren tüntettek

Több tízezer francia vonult utcára csütörtökön az ország 170 városában, fizetésemelést követelve. A szakszervezetek és diákszervezetek felhívására köztisztviselők, a magánszektorban dolgozók, nyugdíjasok és gimnazisták együtt tüntettek.
20:56, Frissítve: 21:21

A jövő mezőgazdasága

A jövő mezőgazdaságáról – a precíziós gazdálkodásról és a digitális mezőgazdaságról hallhattak beszélgetést az érdeklődők csütörtökön este a VM4K klubhelyiségében.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Olcsóbb lett a műtrágya

Ennek oka az illetékesek szerint az, hogy csökkent a vásárlóerő. Van elegendő műtrágya az országban.