Ugrás a tartalomra

Negyedik olimpiájára készül Szilágyi Csaba

2020.02.10
16:40
2020.02.10
17:35
Forrás
Pannon RTV
Az óbecsei úszó napi 5 órát edz annak érdekében, hogy az ötkarikás játékokon élete legjobb eredményét produkálja.

A vajdasági sportoló nemrég tért haza egy törökországi edzőtárborból, a felkészülést most Újvidéken folytatja.

Szilágyi Csaba a tavaly Debrecenben megtartott magyar országos bajnokságon úszta meg az olimpiai kvótát érő eredményt. A 100 méteres mellúszásban elért 59:40-es ideje egyben egyéni rekord is volt. A vajdasági sportoló jelenleg is keményen dolgozik azért, hogy az olimpián a lehető legtöbbet hozza ki magából.

Szilágyi Csaba, válogatott úszó, Szerbia: „Úgy tervezzük, hogy ez legyen a karrierem csúcspontja. Mivel ez minden négy évben történik, nincs túl sok esélye az úszónak, hogy ússzon ott. Minden lapot arra tesz fel. Persze a mi célunk is az, hogy minél jobban tudjunk teljesíteni. Ez nem azt jelenti, hogy a budapesti EB háttérbe szorul, ugyanúgy fogunk arra is készülni, de fejben mindenki az olimpián szeretne a legtöbbet teljesíteni.”

A 29 éves sportolónak hetente 9 medencés edzése van, 3 alkalommal pedig az edzőteremben dolgozik kondíciója növelésén.

Szilágyi Csaba, úszó: „A rutin az mindig ugyanaz. Reggel héttől kilencig vagyunk ezen a medencén 50 méteresben, majd délután vagyunk a rövid pályás medencén. Ez szinte minden nap így van, kivéve szombaton, amikor a reggeli edzés is rövid pályán van. Délután vannak a száraz edzések, kondi, súlyzózás.”

Szilágyi Csaba az olimpia előtt a budapesti országos bajnokságon, illetve a szintén magyar fővárosban megrendezendő Európa-bajnokságon is rajthoz áll. A csúcsformát azonban a tokiói ötkarikás játékokra próbálja kiélezni.

úszás
úszó
olimpia
Újvidék
Szilágyi Csaba

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.