Ugrás a tartalomra

Negyedszer is nyert a TSC a Szuperligában

2019.08.10
18:59
2024.03.19
08:47
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a szerb Szuperligát a TSC. A kék-fehérek tegnap hazai pályán a belgrádi Čukarički ellen győztek 1:0 arányban.

A találkozó mindkét együttes számára nehezen indult, kevés volt a helyzet. A játékosok igyekeztek megtörni az ellenfél játékát. A vendégek többet támadtak, viszont a TSC védelme jól funkcionált. Ebben fontos szerepe volt Filipović kapusnak. Az 54. percben jött az első találat. Dejan Milićević kiváló helyzetből szerezte meg a vezető, később pedig a végeredményt meghatározó TSC-találatot. „Ragyogóan hoztak játékba, pedig fél lépéssel feljebb voltam, lényegében az ő alapvonaluk előtt, és ott ideálisan, kapásból ellőttem ballal. Jól találtam el a labdát, és oda ment természetesen, ahová kell, hála Istennek, értékes három pontért” - mesélte a gólszerző.

Tíz perccel később még az is belefért, hogy a 16-oson belüli kezezésért megítélt büntetőt kihagyják a hazaiak. A 90 percnyi játékidő után 1-0-ra nyert a TSC.

Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, komoly meccsre készültek egy olyan csapat ellen, akik európai kupákban is játszottak már. „A Čukarički jobb volt egy árnyalattal az első félidőben, többet támadott, többet birtokolta a labdát. A nagy meleg biztos megfogta a játékosokat is egy kicsit. A gól mellett kihagytuk a 11-est, volt felsőkapufánk is, és még mellette pár helyzetünk, amiket sajnos koncentrációhiány miatt nem tudtunk berúgni, de most nagyon örülök a győzelemnek” - részletezte az edző.

Aleksandar Veselinović, a Čukarički vezetőedzője gratulált a topolyaiaknak, és megköszönte a kivételes vendéglátást. Szavai szerint a TSC és a hozzá hasonló klubok kiváló színfoltjai a szerb labdarúgásnak, amelyből még több kellene: „Az első félidőben a mi együttesünk dominált. Mindent megvalósítottunk az elgondolásainkból úgy, ahogy a mérkőzés kezdését elképzeltük. Ugyanakkor a tapasztalatlanság és más egyéb gondok miatt nem hajtottunk végre jól bizonyos helyzeteket, így nem sikerült eldönteni a mérkőzést az első félidőben.”

Palágyi Szabolcs, a TSC klubigazgatója szerint a kiváló starttal, akár a rájátszás is elérhetővé válhat a szerb első osztályban: „Szeretnénk minél hamarabb olyan pozíciót elérni, amely biztosítja számunkra a play-off szereplést. Most már, ahogy ezen a mérkőzésen is túl vagyunk, reméljük, hogy a csapat ezt el is fogja érni.”

A TSC játékosai a mérkőzés végén a nézőknek is megköszönték a biztatást. Legközelebb Újvidéken lépnek pályára, ahol a Vojvodina vendégeként kell majd helytállniuk.

TSC
labdarúgó

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.