Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File

Négyhavi fizetésükről mondtak le a Juventus játékosai

2020-03-29
12:29
Forrás
hirado.hu
Kilencvenmillió euróról mondanak le a Juventus játékosai - jelentette be az olasz labdarúgóklub a honlapján.

Minderre azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány miatt szünetel az olasz elsőosztályú bajnokság, ami súlyos bevételkiesést okoz a csapatoknak, így a bajnokság első helyén álló Juventusnak is.

Az egyesület megegyezett játékosaival és edzőivel a kollektív fizetéscsökkentésben. A megállapodás szerint a keret tagjai márciusi, áprilisi, májusi és júniusi fizetésüket nem kapják meg, ezzel nagyjából 90 millió eurót spórolnak a klubnak. A csapat legjobban fizetett játékosa, Cristiano Ronaldo esetében ez nagyjából 10 millió eurót jelent, a legtöbb érintett futballista esetében 1 és 3 millió euró közötti összegről van szó. Hozzáteszik, amennyiben a szezon folytatódna, a klub újratárgyalja a feltételeket a játékosokkal.

A Juventus közleményében köszönetet mondott a játékosoknak és edzőknek, amiért elkötelezettek és együttműködőek egy mindenki számára nehéz időszakban.

Juventus
labdarúgó
koronavírus
koronavírus-járvány
Cristiano Ronaldo

Most

21:42, Frissítve: 22:16

20 éves a Juhász zenekar

20 éves fennállását ünnepli a Juhász zenekar, 2000. májusában alakult a társulat. A zenekar az évek során Vajdaság egyik legismertebb, legkiemelkedőbb népzenei együttesévé nőtte ki magát.
18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.