Ugrás a tartalomra

Négyszázadik világkupa-érmét nyerte Hosszú Katinka Budapesten

2018.10.04
21:34
Forrás
hvg.hu
A női 100 méter vegyesen győzött Hosszú Katinka, ez volt a négyszázadik alkalom, hogy egy Világkupa-versenyen a dobogóra állhatott.

A háromszoros olimpiai bajnok 57.64 másodperces idővel nyerte a versenyét. Nem sokkal később pedig a 401. érme is meglett: 200 pillangón is ő nyert.

Hosszú Katinka nem véletlen nyert ennyi világkupa-érmet – már persze azon a tényen is túl, hogy ő a világ egyik legjobb úszója. Hozzá kapcsolódik az az újítás, hogy gyakorlatilag edzésként indul a Világkupán, olyan számokban is, ahol sok neves ellenfél nem indul, így minden riválisánál többször gyakorolhatja a versenyszituációkat, ráadásul a pénzdíjakkal is nagyot kaszál. Igaz, egyre többen kezdik el a példáját követni, így folyamatosan még tovább nő a Világkupa-győzelmek presztízsjelentősége is.

Hosszú Katinka
Budapest
úszás
világkupa

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.