Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Négyszettesre nyúló csatában nyert Đoković

2021.06.10
00:04
2021.06.10
00:29
Forrás
nemzetisport.hu, Szerbiai RTV
A világelső szerb teniszező könnyűnek induló, végül négyszettesre nyúló, három és fél órás csatában győzte le az olasz Matteo Berrettinit a francia nyílt teniszbajnokság szerda éjfél tájban befejeződő negyeddöntőjében.

Novak Đoković ezzel bejutott a Roland Garros férfi egyes elődöntőjébe, ahol a címvédő, a spanyol Rafael Nadal lesz az ellenfele, aki az argentin Diego Schwartzmant búcsúztatta. Az örök riválisok közötti mérkőzés péntek délután fél 3 után kezdődik.

Novak Đoković
tenisz
Párizs
Matteo Berrettini
Roland Garros

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.