Ugrás a tartalomra

Néhány hónap késéssel ugyan, de elstartolt a Fruška gora-i maraton

2020.09.19
12:28
2020.09.19
15:59
Forrás
Pannon RTV
Számos változtatás mellett szervezték meg az idei Fruška gora-i maratont. A vírushelyzetre való tekintettel korlátozták az indulók számát is.

Elstartolt a 43. Fruška gora-i maraton. Az eddigiekkel ellentétben, idén személyes köridőket fognak mérni, csipes megoldást választottak a szervezők. Az elmondásaik alapján, valamivel több mint 280 ember vesz részt az eseményen.

A csipre azért volt szükség, hogy elkerüljék a nagy tömegek kialakulását, illetve nyomon követhessék az egyének pályáját. Odafigyeltek a távolságtartásra is, csoportokba rendezték az embereket, valamint apró időbeli eltéréssel bocsájtották őket útra.

Tarján Tobolka Albina: "Nagyon szeretem a Fruška gorát. Régóta, gyermekkoromtól kezdve látogatom. Nagyon szeretem a maratont is. Jól esik egy egész napot itt tölteni."

Az esemény kortól, nemtől függetlenül, a korlátozások ellenére is sokakat vonzott. Maszkot csak a startvonalnál kellett viselniük a résztvevőknek.

Nenad Andonov: "Készültem. Azt mondták, hogy dupla kendőt hozzunk, de ami azt illeti, van maszk is a zsebemben. Be kell tartani, bárki bármit is mondjon, bizonyos előírásokat figyelembe kell venni."

Nenad Sudarov, az esemény főszervezője elmondta, idén csak online lehetett jelentkezni. A regisztrációs pultok számát is lecsökkentették. Emellett egészségügyi és biztonsági szolgálatot biztosítottak a résztvevőknek.

"Ez az év eléggé stresszes volt nekünk, a sportrendezvények szervezőinek. Ahogyan bizonyára önök is tudják, április 24-25-re terveztük eredetileg. A járvány miatt májusra halasztottuk. Végül megegyeztünk Újvidék vezetőivel, hogy szeptember 19-én bonyolítjuk le a maratont. Szép napos időnk van, várjuk a versenyzőket."

A legtávolabbi résztvevő az Amerikai Egyesült Államokból érkezett. A versenyzők négy szakasz közül választhattak. A leghosszabb 85 km, a legrövidebb pedig 10 km hosszúságú volt.

Fruška gora
maraton
sport

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.