Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo Alberto Pezzali

Nehéz kezdet után elődöntős Đoković

2022.07.05
18:37
Forrás
Szerbiai RTV, nso.hu
Bejutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe Novak Đoković.

A szerb teniszező az olasz Jannik Sinnert győzte le 3:2 arányban. Kétségkívül a hatszoros győztes, címvédő Đoković volt az esélyese az összecsapásnak, a mérkőzés azonban rendkívül fordulatosra sikerült.

A szerb játékos kezdett jobban, de az első szettben 4:1-es állásnál az olasznak sikerült kihasználni ellenfele hibáit, s felpörgette a tempót, és az első két játszmát elég könnyedén meg is nyerte (5:7, 2:6).

Tanjug/AP Photo Alberto Pezzali

A harmadik szettre azonban már nem a sokat hibázó, sokkal inkább a kíméletlen, parádésan szerváló Novak Đoković futott ki, s egy 6:3-as játszmagyőzelemmel igazolta esélyes voltát. Ezt követően Sinner lába megsérült, hosszú percekig ápolni kellett, s bár tudta folytatni, innen gyakorlatilag nem volt esélye.  Novak az utolsó két szettben a félelem legkisebb jele nélkül, a szokásos magabiztossággal, gyakorlatilag hiba nélkül teniszezett, és 6:2, 6:2-re nyert.   

Đoković egyébként most 11. alkalommal jutott be a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe.

Jannik Sinner
Novak Đoković
tenisz
Wimbledon

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.