Ugrás a tartalomra

Nehéz kezdet után elődöntős Đoković

2022.07.05
18:37
Forrás
Szerbiai RTV, nso.hu
Bejutott a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe Novak Đoković.

A szerb teniszező az olasz Jannik Sinnert győzte le 3:2 arányban. Kétségkívül a hatszoros győztes, címvédő Đoković volt az esélyese az összecsapásnak, a mérkőzés azonban rendkívül fordulatosra sikerült.

A szerb játékos kezdett jobban, de az első szettben 4:1-es állásnál az olasznak sikerült kihasználni ellenfele hibáit, s felpörgette a tempót, és az első két játszmát elég könnyedén meg is nyerte (5:7, 2:6).

A harmadik szettre azonban már nem a sokat hibázó, sokkal inkább a kíméletlen, parádésan szerváló Novak Đoković futott ki, s egy 6:3-as játszmagyőzelemmel igazolta esélyes voltát. Ezt követően Sinner lába megsérült, hosszú percekig ápolni kellett, s bár tudta folytatni, innen gyakorlatilag nem volt esélye.  Novak az utolsó két szettben a félelem legkisebb jele nélkül, a szokásos magabiztossággal, gyakorlatilag hiba nélkül teniszezett, és 6:2, 6:2-re nyert.   

Đoković egyébként most 11. alkalommal jutott be a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjébe.

Jannik Sinner
Novak Đoković
tenisz
Wimbledon

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.