Ugrás a tartalomra

Nehéz napon vannak túl a dakarosok

2021.01.13
10:38
2021.01.13
17:39
Forrás
Pannon RTV
Nehéz napjuk volt kedden a Dakar-rali versenyzőinek a Neom térség körüli mért részen. Ennek ellenére a magyar motorosok sikeresen célba értek a 9. szakaszon.

Saghmeister Gábor közel két órát ment sötétben a neomi sivatagban, hogy beérjen a célba.

Gyenes Emánuel a kemény terep ellenére ismét jó helyen végzett, a 25. időt motorozta, de a lemaradása így is egy óra volt a szakasznyertes Kevin Benavidesszel szemben.

A szabadkai motoros a 67. helyen ért célba, a Malle Moto géposztályban a 17. Ugyanitt Gyenes feljött a második helyre.

A 9. szakaszon sok versenyzőnek kellett sérülés vagy motorhiba miatt feladnia a küzdelmet a motorosok mezőnyében. A Fazekas Motorsport csapatnak a kamionosok mezőnyében az előző éjszaka sikerült orvosolnia a hibát, így rajthoz állhattak a 9. szakaszon, amelyet a 18. helyen fejeztek be, összesítettben pedig a 20. helyet foglalják el. A 10. versenynapon a Neom-Al Ula közötti valamivel több mint 340 kilométeres mért szakasz van műsoron.

Dakar
rali
Szaud Arábia
motorversenyző
Gyenes Emánuel
Saghmeister Gábor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.