Ugrás a tartalomra

Nem csak a fociról szólt a TSC és a Vojvodina összecsapása

2020.08.01
13:06
2020.08.01
15:31
Forrás
Pannon RTV
Egyes szerbiai lapok szeparatistának nevezték a topolyai labdarúgó csapat szurkolóit, mivel azok délvidéki derbiként tüntették fel Facebook csoportjukban a TSC és a Vojvodina közötti rangadót.

A végül 2:2-es döntetlennel zárult mérkőzést követően az újvidéki együttest irányító Nenad Lalatović úgy nyilatkozott, hogy ez egy észak-szerbiai derbi volt, és ezt mindenkinek tudni kell. Itt másféle derbi nincs, csak szerbiai derbi - hangoztatta a szakember. A szerb sajtóban megjelent írásokra, illetve Nenad Lalatović nyilatkozatára a TSC-t buzdító Blue Betyars szurkolócsoport vezetője reagált. Sörfőző Andor egyebek mellett azt mondta, hogy ők néha kínosan ügyelnek arra, hogy ne adjanak teret az ilyen támadásoknak, ezért a meccsekre magyar zászlókat sem visznek. A Vojvodina edzőjének frusztrációját megérti, hiszen a TSC-t három meccsen sem tudták legyőzni, így ez neki kellemetlen és kényelmetlen - mondta a vezérszurkoló.


Sörfőző Andor hozzátette: „Mi néha kínosan ügyelünk arra, hogy ne adjunk teret az ilyen betámadásoknak. Mi nem használunk magyar zászlókat a mérkőzéseken. A Ria-Ria-Hungária rigmusokat sem használjuk, pont azért, mert nem szeretnénk provokálni a szerb közösséget. Mi a magyar közösséget képviseljük, azért álltunk ki. Nem hagyjuk magunkat az ilyen provokációknak felültetni, mert azt a közösséget, akit mi képviselünk, azok felénk pozitívan viszonyulnak.”

TSC Labdarúgó Klub
Sörfőző Andor

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.