Ugrás a tartalomra

Nem született gól a spanyol-svéd mérkőzésen

2021.06.14
23:13
A hazaiak kezdőcsapatában helyet kapott a 18 esztendős Pedri, aki minden idők legfiatalabb spanyol Eb-szereplő futballistája lett.

Komoly spanyol fölénnyel indult a találkozó, mezőnyben és helyzetekben is messze ellenfelük fölé kerekedtek az ibériaiak, míg a skandinávok jószerével csak kirúgások és a rivális labdaeladásai után jutottak hozzá a játékszerhez. Lehetőségeikkel azonban nem tudtak élni a szünetig a háromszoros Eb-győztes spanyolok, a svédeknek pedig a pontszerzés reményében a biztonság volt az elsődleges szempontjuk a játékszervezésnél. Ezzel együtt is az északi gárda járt közelebb a találathoz az első játékrészben: egy váratlan helyzet végén hazai kapufán csattant a labda. A spanyol fölényt jól mutatja, hogy az első félidőben három hazai labdarúgó is több passzt adott, mint a teljes svéd válogatott.

A nagy melegben zajló találkozó igazán sportszerű volt: a második félidő elején 29 fokot mutattak a hőmérők, mikor svéd időhúzás miatt megszületett a találkozó egyetlen sárga lapja. A folytatásban is számos helyzetet eredményezett a spanyol dominancia, ennek ellenére gól nem esett, és megszületett az Európa-bajnokság első 0-0-s döntetlenje.

UEFA Euro 2020

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.