Ugrás a tartalomra

Nemanja Simović szerint a szabadkai sportklubok többsége elégedett a támogatással

2018.02.05
15:24
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A sportklubokra vonatkozó városi költségvetés szétosztását nehezményezte korábban Szabadka Polgári Mozgalma.

Szerintük a klubokat politikai alkalmasság szerint támogatják, vagy éppen nem támogatják. Pénteki közleményükben azt írták, követelik, hogy a bizottság még egyszer vizsgálja felül döntését, amely az éves és különleges sportprogramok értékelésére vonatkozik, továbbá a klubok, sportegyesületek pénzügyi támogatásáról szól. Erre reagálva tartott sajtótájékoztatót Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja hétfőn. Hangsúlyozta, minden döntés a törvényes kereteken belül történt. Azok a klubok és egyesületek nem kaptak támogatást, amelyek határidőn túl vagy hiányosan nyújtották be igényüket, illetve nem tudtak elszámolni az előző években kapott támogatásokkal. Simović hozzátette, olyanok is pályáztak, akik nem tartoznak a sportminisztérium vagy az önkormányzat által elismert egyesületek közé.     

Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja: „A bizottság elvégezte a munkáját három héttel ezelőtt, lejárt a kluboknak a törvény által biztosított nyolc nap a panasztevésre, amennyiben úgy vélték volna, hogy valamit nem törvényesen hajtottunk végre, vagy nem tartottunk tiszteletben. Örömömet szeretném kifejezni, hogy egy sportegyesület sem tett panaszt, sem írásban, sem szóban. Nemcsak a megadott nyolc napon belül, amit a törvény biztosít, hanem a következő három hétben sem kifogásolta senki mindezt még nekem sem. Sőt, a sportklubok legtöbbje és a munkatársaik elégedettségüket fejezték ki, hogy az idei programban több mint hétmillió dinárral több lesz szétosztva a szabadkai sportklubok között.”

Szabadka
Nemanja Simović
Szabadka Polgári Mozgalma
sportklubok

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.