Ugrás a tartalomra

Nemes Máté zentai birkózó kvótát szerzett a tokiói olimpiára

2019.09.16
16:29
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Nemes Máté bronzérmet nyert a kazahsztáni Nur-Szultánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Ezzel a 67 kilogrammos súlycsoportban indult zentai birkózó kvótát szerzett a jövő évi, tokiói ötkarikás játékokra. Nemes a tizenhatoddöntőben az osztrák Burgert, a nyolcaddöntőben a szlovák Drmolát győzte le, a negyeddöntőben azonban 2-1-es vereséget szenvedett a kétszeres világbajnok orosz Szurkovtól. Mivel az orosz birkózó döntőbe jutott, így Nemes a vigaszágon folytathatta szereplését, ahol a svájci Vetsch sem jelentett számára akadályt. A bronzmérkőzésen Nemes sima, 10-0-s győzelmet aratott a dán Bjerrehuus ellen, és ezzel nemcsak a bronzérmet nyerte meg, hanem olimpiai kvótát is szerzett. Korábban a grúz származású Mihail Kadzsaja a 97 kilogrammosok kategóriájában szerzett olimpiai kvótát.

Nemes Máté
birkózás
olimpia
bronzérem
Nur-Szultán
Zenta

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.