Ugrás a tartalomra

Nemes Viktor világbajnok

2017.08.22
11:16
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Világbajnok lett Nemes Viktor. A zentai birkózó hétfőn este szerzett aranyérmet a Párizsban zajló birkózó-világbajnokság kötöttfogású versenyszámának 75 kilogrammos súlycsoportjában.

Nehéz ágon jutott el a zentai Nemes Viktor a párizsi birkózó világbajnokság döntőjéig. Az első fordulóban 2:1-re nyert az iráni Szajed Morad Abdvali, a riói olimpia bronzérmese, a világranglista második helyezettje ellen, utána pedig a kazah Makszat Jerezsepovot, Ázsia bajnokát győzte le 3:1 arányban. A negyeddöntőben az örmény Karapet Csaljan ellen győzött nagy csatában 2:1-re, a döntőbe jutásért pedig leiskolázta az Eb-bronzérmest, a világranglista ötödik helyezettjét, a fehérorosz Kazbek Kilut, aki ellen 7:0-ra győzött. A fináléban mindent beleadott a zentai versenyző, aki kedden reggel exkluzív interjút adott a Szabadkai Magyar Rádiónak.

Nemes Viktor, világbajnok birkózó: „Nagyon jó érzés volt ez az egész meccs. Egész nap jól éreztem magamat, és szerencsére elég sok jó versenyzőt megvertem, akiktől eddig kikaptam. Úgyhogy nagyon boldog vagyok. Jövő héttől folytatom az edzést, és Tokióig meg sem állok.”

A döntő Nemes pontszerzésével kezdődött, de valamivel több mint egy perc után kétszer is ápolni kellett a zentai versenyzőt. Végül egy kötést kapott a fejére, hogy elálljon a fején a vérzés.

Két perc eltelte után az orosznak sikerült kitolnia Nemest, amiért egy pontot kapott. Ezután néhány eseménymentes perc következett. A második menet végén Nemes egy nehéz helyzetben, egy mögé kerülés révén három pontot kapott. Így 4:1-re megnyerte a döntőt, és felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Nemes Viktor, világbajnok birkózó: „Nagyon boldog voltam, hiszen nagyon sok munka van ez az eredmény mögött. Már 19 éve birkózom. Minden nap azért edzek, hogy valamilyen nagy eredményt elérjek. Tegnap ez sikerült. Úgy látszik, hogy kifizetődött a munka, amit megcsináltam. De nem fogok leállni. Folytatom a munkát, és remélhetőleg a következő versenyeken is majd ilyen jól szerepelek.

Nemes Viktor a riói olimpián hetedik lett, a májusban megrendezett, újvidéki Európa-bajnokságon pedig nagy meglepetésre korán búcsúzott. A párizsi világbajnoki címe után azt mondja, hogy az olimpiai bajnoki címet célozza meg.

Nemes Viktor
birkózó
Párizs
világbajnok

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.