Ugrás a tartalomra

Nemzeti Vágta - Lesz kiért szorítanunk holnap is!

2022.10.01
19:18
2022.10.02
11:58
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyes megnyitóval, hagyományőrző lovas díszegységek felvonulásával, a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával és a versenyben részt vevő 60 magyarországi és határon túli település lovasainak felvonulásával megkezdődött a 15. Nemzeti Vágta.

A felvonulás és az ünnepélyes fogadalomtétel után Budapesten, a Hősök tere körül kialakított különleges pályán kezdetét vették a Kishuszár Vágta előfutamai. A vajdaságiak közül Orom, Kishegyes és Oromhegyes lovasai álltak rajthoz. Közülük egyedül Kishegyes lovasa, a címvédő Erdei Anna Dorka futott be elsőként Bohóc nevű lovával, így ő biztosan ott lesz a vasárnapi döntőben.

Erdei Anna Dorka, Kishuszár Vágta, Kishegyes: „Én nagyon izgulós típus vagyok, úgyhogy most is az egészet végigizgultam, egészen addig, ameddig el nem érkezett a start pillanata. Ott már maximálisan koncentráltam, hogy nehogy véletlenül a start zónán kívül menjek, vagy megugorjon a ló vagy bármi legyen. Úgyhogy onnantól kezdve jött az összpontosítás, és onnantól kezdve olyan, mintha nem is ebben a világban lennék, átszárnyaltam egy totál másikba.”

A Nemzeti Vágta 12 előfutamában négy vajdasági település lovasa lépett pályára. Az első előfutamban Cékus Árpád Kishegyes színeiben harmadik helyezést tudott elérni, viszont jó időeredményt futott, így ott lesz a vasárnapi középfutamban.

Cékus Árpád, Nemzeti Vágta, Kishegyes: „A pálya kitűnő, kicsit féltünk tőle, hogy csúszni fog, de nem. Nagyon jó volt a pálya, úgyhogy jól tudtunk futni. Meglepett, hogy ilyen erős volt az első futam, nem számítottam ilyen erős futamra.”

A második előfutamban Szabadka képviseletében Cékus Noémi negyedikként ért célba, azonban esélyes a középfutamba való bejutásra, mivel nagyon jó időt lovagolt. A 12 előfutam győztese ugyanis automatikusan elődöntőbe jut, továbbá az utánuk következő 13 legjobb időeredményt elért lovas is ott lesz a vasárnapi középfutamban.

Cékus Noémi, Nemzeti Vágta, Szabadka: „Számomra ez egy nyomás volt, hiszen a tavalyi évben mégis Szabadka volt az, aki megnyerte a Nemzeti Vágtát. Én is úgy éreztem, hogy nekem is teljesítenem kell, viszont én nem értem el olyan nagy sikereket, de nagyon büszke vagyok a lovamra, mivel ő egy éve van a tulajdonomban, és ami munkát beletett ebbe, azt ma mind megmutatta, és nagyon erős futamunk volt. Nagyon jó volt a pálya is, és egy jó futamidőt, eredményt szereztünk. Ez alapján reménykedhetek, hogy bejutunk a holnapi középdöntőbe.”

A 8. előfutamban Temerin lovasa, a 10. előfutamban pedig Adorján lovasa állt rajthoz. Szőke Dániel és Földes Luca is másodikként futott be a célba. Földes Luca a második legjobb idővel ért célba, így ő is rajthoz áll Fantáziával a középfutamban. Izgalmas futamokra lehet számítani, lesz kinek szurkolni vasárnap is a Hősök terén.

Nemzeti Vágta
lóverseny
Budapest
Erdei Anna Dorka
Kishuszár Vágta
Cékus Árpád
Cékus Noémi

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.