Ugrás a tartalomra

Nemzetközi cselgáncstábor zajlik Tóthfaluban

2022.07.28
17:55
2022.07.28
18:02
Forrás
Pannon RTV
76 gyerekkel folyik a munka három csoportban. Zömében Szerbiából érkeztek fiatalok, de Romániából és Németországból is vannak résztvevők.

Minden nap délelőtt és délután is folynak az edzések a táborban. A kicsiktől a tapasztaltabb gyerekekig, mindenki elsajátíthatja a dzsúdó egyes fogásait.

Cakó Kristóf, táborozó elmondta, leginkább az esések, dobások és a harc vonzza ebben a sportban.

A fiatalokkal összesen 10 edző foglalkozik.

Slavko Bašić, edző, Mija & Zorka Judo Klub, Szabadka: „Augusztusban, szeptemberben már kezdődnek a versenyek, a kupák, a vajdasági bajnokságok, a cél, hogy felkészítsük őket, hogy készek legyenek, bírjanak versenyezni.”

Három korcsoporttal folyik a munka. A kezdő, a haladó dzsúdósok, de a már versenyző cselgáncsozók is tanulhatnak újdonságokat a táborban.

Pörzsölt Attila, a cselgáncs szakosztály vezetője, Nyers István Akadémia, Tóthfalu: „Van a legidősebb generáció, 14 évestől felfelé a 21-22 évesekig, akik persze már állandó versenyzők, akik már mennek versenyre és akik technikát meg apróságokat tanulnak meg fizikai felkészülés is folyik.”

A tábor elsődleges célja a felkészülés a következő versenyidényre.

Tóthfalu

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.