Ugrás a tartalomra

Nemzetközi élmezőnyben a zentai kajakosok

2022.08.04
15:30
2022.08.04
16:37
Forrás
Pannon RTV
Kiválóan szerepeltek a zentai Tiszavirág Kajak Klub versenyzői a Palánkán megtartott szerbiai válogatón. A jó eredményeknek köszönhetően a vajdasági klubból többen is ott lesznek a soron következő felnőtt, illetve korosztályos nemzetközi versenyeken.

A zentai Tiszavirág Kajak Klub egyik legnagyobb sikerét Subotić Marko érte el, hiszen megnyerte a szerbiai felnőtt válogatót az olimpiai számnak számító K1 1000 méteren. Ennek köszönhetően ott lesz majd a Németországban sorra kerülő Európai Játékokon. „Meg vagyok elégedve. Hasonló eredményre számítottam, jó erőben érzem magam, jó a forma, úgyhogy ez várható volt. Egész nagy nevek voltak. Körülbelül 20-as létszámú volt a mezőny, és Szerbiából minden senior itt volt, aki számít, úgyhogy egész jó eredmény, amit elértem, megnyertem a futamomat. Ezzel kiharcoltam magamnak az indulás jogát az Európai Játékokon, ami Németországban lesz megrendezve. Augusztusban indulunk majd.”

A zentaiak közül Ladócki Ádám is bekerült a szerbiai válogatottba. Ő az Olimpiai Reménységek Versenyén bizonyíthat majd Pozsonyban. „Ez a verseny az ORV-re volt a válogató. Én K1 1000 méteren indultam, és harmadik helyen értem be, úgyhogy részt vehetek a Szlovákiában megrendezett ORV-n. A mezőny az elég erős volt. Mindenki, aki számít, ott volt, úgyhogy én meg voltam elégedve.”

A zentai versenyzők eredményeivel Fehér Csaba, a Tiszavirág Kajak Klub elnöke is elégedett volt, főként Subotić Marko teljesítményével. „Talán a klubunk történetének egyik legnagyobb sikerét érte el Subotić Marko, aki felnőtt válogatót nyert, és ezzel kivívta magának az Európai Játékokon az indulási jogot. Azért emelném ki, mert K1 1000 méteren nyert, ami olimpiai szám, és egy nagyon jó idővel nyert. Az egész szerb mezőnyt maga mögé utasította egyéni számban.”

A zentai klubból Ladócki Csongor, Kelemen Panna, Subotić Igor és Gere Katalin is bizonyíthatnak majd az Olimpiai Reménységek Versenyén, sőt Gere szeptemberben a Junior és az U23-as Világbajnokságon is részt vesz majd Szegeden.

kajak
Zenta
Tiszavirág Kajak Klub
Subotić Marko
Ladócki Ádám
Fehér Csaba

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.