Ugrás a tartalomra

Nemzetközi íjászverseny Szőregen

2021.07.18
14:04
2021.07.18
20:23
Forrás
Pannon RTV
Egyéves kihagyást követően ismét megszervezték az íjász Közép-Európa Kupa versenysorozat szerbiai fordulóját. Az idei kupasorozat 4-ik versenyén, a szőregi labdarúgó pályán nyolc ország képviselői jelentek meg, több mint 100 versenyzővel.

A versenyzők és a szervezők nagy elégedettségére az íjászok az idén két napra ismét belakhatták a szőregi labdarúgópálya gyepét, amely kiváló feltételeket nyújt egy ilyen rangos verseny megszervezésére. A két évvel ezelőttihez viszonyítva valamivel kevesebb volt a résztvevő, de így is több, mint 100 versenyző jelent meg a közép-európai kupa negyedik állomásán. Az idén az olimpiai és csigás íj mellett egy harmadik versenyszámban, az úgynevezett csupasz íj kategóriában is rajthoz állhattak a versenyzők. A magyarországi Csernák István kiváló eredménnyel második lett a szlovák Simon Sedivy mögött a csigás íjas serdülők mezőnyében.

Csernák István: „A magyar nemzeti válogatottnak két pont hiányzott. Ilyen szempontból sikerülhetett volna jobban is, de teljesen meg vagyok elégedve a versennyel, mert mostanában kezdett jól menni igazán és ez a 668 pont így is jó eredmény.”

 

A főszervező temerini Castle Archery soraiból a 16 éves Varga Áron igaz nem lett dobogós, de szép eredményt ért el olimpiai íjjal a serdülők között, 507 pontja a második helyhez volt elegendő. Erre a versenyre két hetet készült.

„Három gumim van: piros, sárga meg a zöld. A zöld a leggyengébb, a piros a legerősebb, a harmadik meg közepes erősségű. Ezekkel a gumikkal edzettem, meg fekvőtámaszoztam. Így készülök, mert izmok is kellenek.”

A mostani volt íjászverseny volt a legrangosabb és egyben a legnépesebb nemzetközi verseny is, amelyet idén Szerbiában szerveztek.

CEC Kupa
íjászat

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.