Ugrás a tartalomra

Nemzetközi kézilabdatorna kezdődött Magyarkanizsán

2018.08.25
09:05
2018.08.25
16:42
Forrás
Pannon RTV
Hivatalosan is elkezdődött az OTP Bank-Kanizsa Kupa. Az idei évben is hat csapat mérkőzik meg egymással a nemzetközi férfi kézilabdatornán.

Ebben az évben is a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnoka ad otthont a nemzetközi férfi kézilabdatornának, amelyre az idén két csapat érkezett Szlovéniából, egy-egy pedig Horvátországból, Dániából, Romániából, és Szerbiából. A szlovéniai Celje csapata már másodízben vehet részt ezen a tornán.

Stanko Anderluh, segédedző, RK Celje Pivovarna Laško, Szlovénia: „Úgy gondolom, hogy a csapatunk elég jó, és természetesen az a célunk, hogy megnyerjük a mérkőzéseket.”

A kupa idén is kétcsoportos lebonyolítási rendszerben, győztes mérkőzések után a kapott pontok összesítésével zajlik. A csoportkörök után helyosztó mérkőzésekkel alakul ki a végeredmény.

Dukai Ferenc, szervezőbizottsági elnök, OTP Bank-Kanizsa Kupa: „Sok csapat szívesen jön Magyarkanizsára, azért is mert, ez talán kicsit nagyképűen hangzik, de ez egy jól szervezett torna, jó csapatok vesznek részt. Ezeknek a csapatoknak tulajdonképpen két hét múlva kezdődik a bajnokság, és ez egy nagyon jó felmérési lehetőség ahhoz, hogy hogyan végezték el ebben a periódusban a felkészüléseiket.”

A hivatalos megnyitón Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere mondott köszöntő beszédet, aki szerint a torna szerves részét képezi a település turizmusának.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Mivel minden évben az önkormányzat jelentős eszközökkel támogatja ezt a rendezvényt, én úgy gondolom, hogy most már látható az a rész, ami az önkormányzat számára igazán fontos, mégpedig az, hogy a játékosok, az itt levő klubok, vagy éppen a szurkolók magukkal vigyék, haza vigyék Magyarkanizsát, a várost, a községet.”

Az 5., illetve 3. helyért vasárnap délelőtt mérkőznek meg a csapatok, míg a döntő délután háromkor kezdődik.

Magyarkanizsa
kézilabda
OTP Bank-Kanizsa Kupa
Fejsztámer Róbert

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.