Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nemzetközi kézilabdatorna zajlik Magyarkanizsán

2019-08-24
10:41
2019-08-24
16:04
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött a IX. Vajdasági Bank Kanizsa Kupa férfi kézilabdatorna a magyarkanizsai Gyógyfürdő sportcsarnokában. A nemzetközi viadalra horvátországi, észak-macedóniai és izraeli csapatok érkeztek.

Az ünnepélyes megnyitó előtt a horvátországi Nexe és a belgrádi Partizan mérkőzött meg egymással. A horvátok 37:25 arányban nyertek a szerbek ellen. A Partizan csapata a kezdetektől visszatérő vendége a tornának. Bojan Butulija, edző, Partizan: „Törekedtünk arra, hogy minél nagyobb ellenállást tanúsítsunk, néhány pillanat erejéig ezt el is értük, amíg összpontosítani tudtunk és volt erőnk. Fiatal csapatról van szó, néhányan csak pár napja csatlakoztak, vagyis a játékosok nagy része.”

Idén először az izraeli Ramat Hasharon csapat is részt vett a kupán. Nikola Maksimović, edző, Ramat Hasharon: „Mindenek előtt el kell mondanom, hogy az izraeli bajnokságban a célunk a cím és kupa megszerzése, tehát a serlegek. Ami a Kanizsa Kupát illeti, nekem, mint edzőnek nincsenek nagy elvárásaim a csapattal szemben, ez mégis csak felkészülési időszak. Egy hónap múlva kezdődik a bajnokság, fontos, hogy ezen a három felkészítő meccsen megnézzük, hogy mit csináltunk az eddigi időszak alatt, és min kell még javítanunk, hogy felkészültek legyünk a kezdésre.”

A csapatok számára tehát odahaza hamarosan kezdődnek a versenyek, ez a torna pedig kiváló lehetőséget nyújt a főpróbára. Dukai Ferenc, főszervező: „Elértünk egy kilencedik tornához, ahol szintén négy csapatunk van. Úgy gondolom, hogy ez vihar előtti csend, jövőre leszünk tízévesek és készülünk a jövő évi tornára. Szeretném nagyon színvonalassá tenni. Olyanná, mint amilyenek ezek a tornák is voltak a hosszú évek során is. A Vajdasági Bank Kanizsa Kupa Kanizsa Kupaként indult el, de nagy örömünkre találtunk névadó szponzort, aki hosszú ideje követ minket ebben a tevékenységünkben.”

Vasárnap a Metalurg játszik a Partizannal, majd a Nexe és a Ramat Hasharon mérkőzése zárja az idei kézilabdatornát.

Magyarkanizsa
Vajdasági Bank Kanizsa Kupa
kézilabdatorna
Gyógyfürdő

Most

12:25

Vírushelyzet Szabadkán

17 személyt vizsgáltak meg az elmúlt 24 órában a szabadkai Covid-rendelőben - közülük két pácienst további kivizsgálásra utaltak a kórházba - tájékoztatnak az illetékesek.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.