Ugrás a tartalomra

Nemzetközi női kézilabdatornát szerveztek Adán

2018.01.14
12:23
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A megmérettetésre Magyarországról, Romániából és Szerbiából is érkeztek csapatok.

Barátság tornát szerveztek Adán. A női kézilabda klubok fiatalabb korcsoportjai küzdöttek meg egymással a helyi Műszaki Iskola sportcsarnokában.

A tornán a 2003/2004 és a 2005/2006-os generáció mérte össze erejét a pályán. Az összecsapásra 7 kézilabda egyesület mintegy 10 csapattal nevezett. A tornán részt vett a magyar Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata is. Siti Beáta, edző, Nemzeti Kézilabda Akadémia, Magyarország: „A szegedi csapat picit kevesebb volt játékerőben, illetve ellenállásban. Megmutatkozott a fizikai különbség a két csapat között. Az volt az első mérkőzésünk. Délután játszottunk a belgrádi csapattal, ők nagyon komoly erőpróbát tartottak nekünk.”

A házigazda Halász József női kézilabda klub fiatalabb korosztályának edzője szerint ez egy jó felkészülés, hisz nem a megszokott csapatokkal küzdenek meg a lányok. Rákos Zsuzsanna, edző, Halász József NKK, Ada: „A Nemzeti Kézilabda Akadémia válogatottja helyben van. Nagyon jó meccset játszottak a belgrádi Ralja csapatával. Jó kis meccsek vannak. Úgy gondolom, hogy összességében jól összeválogattuk a csapatokat, erősség szerint is.”

A szervezők elmondták, hogy már régebben is szerveztek Barátság Torna néven ilyen összecsapást, de szeretnék, ha ez a verseny újra hagyománnyá válna. Urbán Mónika, főszervező, Barátság Torna, Ada: „Ennek a tornának az a célja, hogy a mi fiataljainkat elsősorban minőségesen felkészítsük az elkövetkező bajnokságra. Ez az elsődleges célja. A másodlagos, de lehet, hogy fontosabb célja az, hogy barátkozzunk – ne csak itt a hazánkban, hanem a határon túl élő kézilabdásokkal, gyerekekkel is.”

A torna fő támogatója Ada község önkormányzata, valamint kisebb vállalkozások is hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöjjön ez a verseny.

kézilabda
torna
Ada

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.