Ugrás a tartalomra

Nemzetközi úszó- és futófesztivál Magyarkanizsán

2019.08.11
17:58
2019.08.11
18:07
Szombat délután tartották a magyarkanizsai nemzetközi úszó- és futófesztivált, amelyre idén is több százan neveztek. A felnőtt kategóriában az úszók 3 és 7,5 kilométeres távra nevezhettek.

A 7,5 kilométeres táv abszolút győztesei az újvidéki Marija Stanić és a topolyai színekben úszó Farkas Tamás volt. A futók a félmaratoni 21,1 kilométeres távot, illetve 10 kilométert teljesíthettek. A 21,1 kilométeres táv abszolút győztesei a Crvena Zvezda atlétika klub futója, Ivana Živković és a lazarevaci Marko Ranković voltak. A 10 kilométeres táv legjobban teljesítő futói a magyarkanizsai Bognár Anna és a tiszakécskei Vörös Márk voltak.

Bognár Anna, futó, Magyarkanizsa: „Nagyon nehéz, kemény verseny volt. Elsősorban a meleg miatt, de ez a befutó időmön is látszik, mert elsősorban most magammal és a meleggel kellett küzdenem és az órával. Nagyon örülök, hogy nyertem, mindenezek ellenére, de rendesen meg kellett küzdenem érte.”

úszás
futás
fesztivál
Magyarkanizsa

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.