Ugrás a tartalomra

Nemzetközi vitorlásversenyt szerveztek Palicson

2022.05.06
13:15
2022.05.06
16:21
Forrás
Pannon RTV
Négy országból mintegy hetven résztvevő nevezett be idén a palicsi nemzetközi vitorlásversenyre. A megmérettetésen nyolc és tizenöt év közötti gyerekek vesznek részt. A háromnapos versenyt tizenötödik alkalommal rendezték meg Palicson.

A szeles idő is kedvezett a nemzetközi vitorlásversenynek. A résztvevők szerint ez a sikeres verseny egyik fő feltétele.

A tízéves magyarkanizsai Cseszkó Dávid már két éve vitorlázik. A Palicsi Vitorlás Klub tagjaként eddig csak kisebb versenyeken vett részt.

„- Ez az első ilyen versenyem, ilyen nemzetközi.
- Mit jelent számodra, hogy részt vehetsz?
- Nagyon büszke vagyok rá.
- Izgulsz?
- Igen, izgulok egy kicsit.”

A 8-tól 15 éves korosztály számára szervezett 15. palicsi nemzetközi versenyre idén mintegy 70 versenyző érkezett Észak-Macedóniából, Szlovákiából, Szerbiából és Montenegróból. Ezúttal magyarországi klubok nem neveztek be az ott zajló versenyek miatt.

Kikity Andrea, a Szerbiai Vitorlás Szövetség alelnöke: „Önállóan vitorlázni 7-8 éves kortól lehet, és ez a legideálisabb, amikor gyerekkorban sajátítják el a vitorlázás alapjait. Persze specifikus sportról van szó, ami technikát is, taktikát is igényel, valamint jó fizikai erőnlétet is. És sok kihívás van a vízen, amikor a gyerek önmaga kell, hogy meghozza a döntéseket.”

A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság már évek óta támogatja ezt a nemzetközi vitorlásversenyt.

Binder Aranka altitkár: „A tartományi titkárság figyelme elsősorban a gyerekek és az ifjúság sporttevékenységére irányul, ezért érthető, hogy ezt a regattát Vajdaság kivételes jelentőségű rendezvényeként tartjuk számon.”

Ez a nemzetközi verseny Szabadkának és Palicsnak is jó hírét viszi – mondta Ercsi Hargita, a Városi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja.

„Szabadka városnak és Palicsnak is nagyon fontosak ezek az események, a sport elsősorban, másodsorban pedig az eseményturizmuson keresztül magának a helynek a népszerűsítése is nagyon fontos.”

A versenyző gyerekeknek érdekes kísérőprogramokkal kedveskednek a szervezők, hogy még szebb élményekkel térhessenek haza.

vitorlásverseny
Palics
Ercsi Hargita
Binder Aranka
Kikity Andrea

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.