Ugrás a tartalomra

Nemzetközi vitorlásversenyt szerveztek Palicson

2022.05.06
13:15
2022.05.06
16:21
Forrás
Pannon RTV
Négy országból mintegy hetven résztvevő nevezett be idén a palicsi nemzetközi vitorlásversenyre. A megmérettetésen nyolc és tizenöt év közötti gyerekek vesznek részt. A háromnapos versenyt tizenötödik alkalommal rendezték meg Palicson.

A szeles idő is kedvezett a nemzetközi vitorlásversenynek. A résztvevők szerint ez a sikeres verseny egyik fő feltétele.

A tízéves magyarkanizsai Cseszkó Dávid már két éve vitorlázik. A Palicsi Vitorlás Klub tagjaként eddig csak kisebb versenyeken vett részt.

„- Ez az első ilyen versenyem, ilyen nemzetközi.
- Mit jelent számodra, hogy részt vehetsz?
- Nagyon büszke vagyok rá.
- Izgulsz?
- Igen, izgulok egy kicsit.”

A 8-tól 15 éves korosztály számára szervezett 15. palicsi nemzetközi versenyre idén mintegy 70 versenyző érkezett Észak-Macedóniából, Szlovákiából, Szerbiából és Montenegróból. Ezúttal magyarországi klubok nem neveztek be az ott zajló versenyek miatt.

Kikity Andrea, a Szerbiai Vitorlás Szövetség alelnöke: „Önállóan vitorlázni 7-8 éves kortól lehet, és ez a legideálisabb, amikor gyerekkorban sajátítják el a vitorlázás alapjait. Persze specifikus sportról van szó, ami technikát is, taktikát is igényel, valamint jó fizikai erőnlétet is. És sok kihívás van a vízen, amikor a gyerek önmaga kell, hogy meghozza a döntéseket.”

A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság már évek óta támogatja ezt a nemzetközi vitorlásversenyt.

Binder Aranka altitkár: „A tartományi titkárság figyelme elsősorban a gyerekek és az ifjúság sporttevékenységére irányul, ezért érthető, hogy ezt a regattát Vajdaság kivételes jelentőségű rendezvényeként tartjuk számon.”

Ez a nemzetközi verseny Szabadkának és Palicsnak is jó hírét viszi – mondta Ercsi Hargita, a Városi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja.

„Szabadka városnak és Palicsnak is nagyon fontosak ezek az események, a sport elsősorban, másodsorban pedig az eseményturizmuson keresztül magának a helynek a népszerűsítése is nagyon fontos.”

A versenyző gyerekeknek érdekes kísérőprogramokkal kedveskednek a szervezők, hogy még szebb élményekkel térhessenek haza.

vitorlásverseny
Palics
Ercsi Hargita
Binder Aranka
Kikity Andrea

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.