Ugrás a tartalomra

Nézőszám-korlátozás és kötelező tesztelés várható a tokiói olimpián

2020.06.11
15:10
Forrás
M4 Sport
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia szervezői megállapodtak abban, hogy egyszerűsítik az ötkarikás játékokat.

A cél az, hogy a világjárvány miatt alacsonyabb költségvetéssel tudjanak sikeres olimpiát rendezni.

A NOB elnökének bejelentése szerint a tervek között szerepel a nézőszám korlátozása és a kötelező tesztelés is. Várhatóan átépítik majd az öltözőket, hogy a távolságtartás szabályai betarthatók legyenek.

Döntöttek arról is, hogy a 2024-es párizsi olimpián mintegy ötszázzal kevesebb, összesen 10 500 sportoló vehet részt, így a négy év múlva sorra kerülő eseményen érvényesülnek majd első alkalommal a költséghatékonyságot célzó Agenda 2020 programban foglalt alapelvek, továbbá a lehetőségekhez mérten törekednek a női és a férfi sportolók létszámának kiegyenlítésére.

tokiói olimpia
olimpia
koronavírus
NOB
korlátozás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.