Ugrás a tartalomra

NOB: Oroszország nem indulhat a 2018-as téli olimpián

2017-12-06
12:15
Forrás
hvg, hirado.hu
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése szerint Oroszország nem indulhat a 2018-as dél-koreai téli olimpián. Az igazoltan doppingmentes sportolók azonban olimpiai zászló alatt indulhatnak.

A döntést azután hozta meg a NOB, hogy a 2014-es szocsi olimpián államilag támogatott doppingolás folyt, és ezt kivizsgálta a nemzetközi doppingellenes szervezet is. Oroszország kizárása nyomatékosítja, hogy ez az epizód mennyit rombolt a sport megítélésén - áll a NOB közleményében.

Az orosz politikusok a társadalom megosztásáról és az ártatlan sportolók büntetéséről beszélnek. Kedden dönt az oroszországi Olimpiai Gyűlés arról, hogy az orosz sportolók semleges indulóként részt vesznek-e a megmérettetésen. Az orosz sportolók totális üldöztetésének célja Oroszország és az egész népünk megalázása - mondta az orosz Duma sporttal megbízott alelnöke.

Vlagyimir Putyin elnök is megalázónak nevezte azt a lehetőséget, hogy Oroszországnak semleges lobogó alatt kelljen majd szerepelnie az olimpián.

Téli Olimpiai Játékok

Most

20:58, Frissítve: 21:09

Rossi váltja Leekenst

Marco Rossi veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását – számolt be róla a magyar szövetség hivatalos honlapján.

Népszerű

Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.