Ugrás a tartalomra

NOB: Oroszország nem indulhat a 2018-as téli olimpián

2017-12-06
12:15
Forrás
hvg, hirado.hu
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése szerint Oroszország nem indulhat a 2018-as dél-koreai téli olimpián. Az igazoltan doppingmentes sportolók azonban olimpiai zászló alatt indulhatnak.

A döntést azután hozta meg a NOB, hogy a 2014-es szocsi olimpián államilag támogatott doppingolás folyt, és ezt kivizsgálta a nemzetközi doppingellenes szervezet is. Oroszország kizárása nyomatékosítja, hogy ez az epizód mennyit rombolt a sport megítélésén - áll a NOB közleményében.

Az orosz politikusok a társadalom megosztásáról és az ártatlan sportolók büntetéséről beszélnek. Kedden dönt az oroszországi Olimpiai Gyűlés arról, hogy az orosz sportolók semleges indulóként részt vesznek-e a megmérettetésen. Az orosz sportolók totális üldöztetésének célja Oroszország és az egész népünk megalázása - mondta az orosz Duma sporttal megbízott alelnöke.

Vlagyimir Putyin elnök is megalázónak nevezte azt a lehetőséget, hogy Oroszországnak semleges lobogó alatt kelljen majd szerepelnie az olimpián.

Téli Olimpiai Játékok

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.

Miklós Edit elájult a célban

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesi sí világkupa idei első gyorsasági számában az ausztriai Bad Kleinkirchheimben.