Ugrás a tartalomra

NOB: Oroszország nem indulhat a 2018-as téli olimpián

2017-12-06
12:15
Forrás
hvg, hirado.hu
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntése szerint Oroszország nem indulhat a 2018-as dél-koreai téli olimpián. Az igazoltan doppingmentes sportolók azonban olimpiai zászló alatt indulhatnak.

A döntést azután hozta meg a NOB, hogy a 2014-es szocsi olimpián államilag támogatott doppingolás folyt, és ezt kivizsgálta a nemzetközi doppingellenes szervezet is. Oroszország kizárása nyomatékosítja, hogy ez az epizód mennyit rombolt a sport megítélésén - áll a NOB közleményében.

Az orosz politikusok a társadalom megosztásáról és az ártatlan sportolók büntetéséről beszélnek. Kedden dönt az oroszországi Olimpiai Gyűlés arról, hogy az orosz sportolók semleges indulóként részt vesznek-e a megmérettetésen. Az orosz sportolók totális üldöztetésének célja Oroszország és az egész népünk megalázása - mondta az orosz Duma sporttal megbízott alelnöke.

Vlagyimir Putyin elnök is megalázónak nevezte azt a lehetőséget, hogy Oroszországnak semleges lobogó alatt kelljen majd szerepelnie az olimpián.

Téli Olimpiai Játékok

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű